Bistrița-Năsăud: Procentul de deșeuri valorificabile colectate selectiv a crescut la 14%.

0
246

După un parcurs plat în jurul valorii de 11 % pentru ultimii 2 ani, în luna Octombrie a acestui an, cantitatea de deșeuri reciclabile VALORIFCABILE a crescut la un procent de 14 %, conform raportului de sortare înaintat de operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu.

Potrivit reprezentanților ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, creșterea s-ar explica prin totalitatea eforturilor depuse de cetățeni în ce privește selectarea deșeurilor pe care le depozitează – pe de-o parte, și numeroasele campanii de conștientizare derulate în ultimul an – pe de altă parte.

”Considerăm că această creștere se datorează în primul rând efortului cetățenilor de a colectecta selectiv mai bine deșeurile și deschiderii de care au dat dovadă față de mesajele transmise de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom în campania de informare și conștientizare. Mulțumim oamenilor pentru că se implică activ în colectarea selectivă a deșeurilor, ei fiind cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor.”, a transmis șeful ADI Deșeuri Cristian Marius Niculae.

Deșeurile ar trebui privite ca o resursă economică care ar putea finanța activitatea de management al deșeurilor.

”Dacă reușim să privim deșeurile ca pe o resursă economică și să facem o colectare selectivă corectă, vom reuși ca pe viitor să avem un județ mai curat, să protejăm natura și mediul în care trăim și să menținem tarifele de salubrizare în limite rezonabile. Banii obținuți din valorificarea deșeurilor asigură o parte din costurile generate de managementul deșeurilor din județul nostru. Mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, dar rezultatele pozitive ne arată că suntem pe drumul cel bun! Haideți să le punem pe toate la locul lor!”, a adăugat Niculae.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.