Pubelele galbene în care deșeurile reciclabile din plastic / metal nu sunt colectate într-un mod corect

0
515

Pubelele galbene în care deșeurile reciclabile din plastic / metal nu sunt colectate într-un mod corect, NU vor fi ridicate de către operatorul de salubritate.

Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud va verifica în cursul acestei luni modul de colectare separată a deșeurilor din plastic și metal care trebuie depuse în pubela galbenă din județul Bistrița-Năsăud.

În cazul în care pubela galbenă controlată conține deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții sau deșeuri reciclabile murdare cu grăsimi vegetale sau animale, nu va fi ridicată de către operatorul de salubrizare Supercom. Cu ocazia verificării, pe capacul pubelei neridicate, va fi aplicat un autocolant de culoare roșie, care specifică data, ora și motivul pentru care această pubelă nu a fost ridicată. Proprietarul pubelei galbene neridicate trebuie să selecteze din nou deșeurile din această pubelă, iar aceasta va fi ridicată de operatorul de salubritate în următoarea dată programată pentru colectarea deșeurilor reciclabile din plastic și metal.

Vă reamintim că în pubela galbenă se colectează strict deșeuri din plastic și metal:

PET-uri și ambalaje din plastic ale produselor cosmetice și ale detergenților;

Folii și pungi din plastic;

Doze din aluminiu, spray-uri cosmetice și alimentare;

Conserve și alte recipiente din metal;

Alte deșeuri din plastic și metal;

Este foarte important ca deșeurile reciclabile din plastic și metal din pubela galbenă să fie curate. Deșeurile reciclabile din plastic și metal murdare cu grăsimi vegetale sau animale se pun în pubela neagră.

De asemenea, vă rugăm să nu puneți deșeuri reciclabile din sticlă și din hârtie / carton în pubela galbenă – fracțiile reciclabile de sticlă și hârtie / carton se pun în containerele semi-îngropate cu capac verde și albastru de pe raza localității în care locuiți.

Cetățenii sunt cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor și trebuie să facem cu toții eforturi pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor și de valorificare a acestora. Prin această acțiune conservăm resursele naturale ale planetei și reducem semnificativ poluarea mediului înconjurător.

Haideți să le punem pe toate la locul lor!

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.