Alexandru Pugna – managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud –pe scena Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” – Târgoviște

0
315

În perioada 21-23 octombrie 2021 în municipiul Târgoviște se desfășoară Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediția a 54-a.

Considerat cel mai longeviv festival muzical din România, organizat fără întrerupere încă din anul 1968 la Târgoviște, prezenta manifestare cultural-artistică are drept scop promovarea romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

Evenimentul se desfășoară pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, iar conducerea orchestrală este asigurată de maestrul dirijor Ștefan Cigu alături de instrumentiștii valoroși din Orchestra Profesionistă „Dor Românesc” din Bistrița.

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat în cadrul concursului de interpretare a romanței românești de Cristina Bugnar, o tânără și foarte talentată interpretă, înzestrată cu voce de aur, fiind deținătoare a prestigioase trofee și mari premii la festivaluri naționale de interpretare a cântecului românesc.

Pe scena festivalului național din acest an a susținut un microrecital sub egida „La izvoarele romanței”, artistul Alexandru Pugna, care a avut un moment impresionat prin piesele alese, dar și prin interpretarea muzicală de înaltă sensibilitate artistică.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.