Provocare pentru reprezentanții puterii în Consiliul Local Bistrița: vor vota ”pentru” sau ”împotriva” susținerii financiare a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud?

0
378

Deputatul Daniel Suciu: Primăria Bistrița trebuie să susțină financiar Spitalul Județean de Urgență

Reprezentanții PSD și cei ai PMP în Consiliul Local Bistrița au întocmit un proiect prin care se propune un parteneriat între Primăria Municipiului Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Potrivit proiectului, municipalitatea ar urma să sprijine financiar activitatea din sistemul sanitar.

Consilierul local Radu Elisei, medic chirurg la spitalul din Bistrița, consideră justificată înaintarea unui astfel de proiect către municipalitate, mai ales că spitalul, chiar dacă se numește ”județean”, deservește și pacienții din municipiu, iar Bistrița nu are vreo altă unitate spitalicească municipală pe care să o finanțeze Primăria Bistrița.

”Unele dintre cele mai importante lucruri care s-au întâmplat în ultimii ani au fost investițiile derulate în Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Cred că este momentul ca și Primăria municipiului Bistrița să se asocieze și să contribuie la dezvoltarea acestui obiectiv al județului nostru, cu atât mai mult cu cât în municipiul Bistrița nu există un spital municipal care să fie în grija și în administrarea primăriei. Spitalul Județean este unitatea care deservește întreaga populație a județului. Împreună cu colegii mei am inițiat un protocol de parteneriat între Spitalul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Municipiului Bistrița, pentru sprijinirea viitoarelor investiții de la nivelul unității. ”, afirmă dr Radu Elisei, consilier.

Alături de inițiatori, deputatul Daniel Suciu lansează o provocare primarul Ioan Turc și echipei liberale din CL Bistrița pentru susținerea acestui proiect.

”Am promis, ne tinem de cuvânt! Alături de consilierii municipali PMP, vom depune mâine proiectul de parteneriat între Primăria Bistrița și Spitalul Județean de Urgență, astfel încât și municipalitatea să participe financiar la tot ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar din județ. Sănătatea bistrițenilor nu are preț și nici culoare politică, asta o spun toți bistrițenii, si sper să se dovedească asta și la vot! Consiliul Județean, Guvernele trecute și managementul spitalului și-au făcut datoria, rezultatele se văd dar acum e și rândul Bistriței să participe la sănătatea noastră!” Poate pentru prima dată în acest mandat, șapte consilieri din municipiu de diferite culori politice au inițiat un proiect de hotărâre. Așadar, domnule primar Ioan Turc, și stimați colegi mâine vom depune acest proiect și aștept cu mare interes să văd cum veți vota., a transmis public, deputatul PSD Daniel Suciu.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.