spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieDocumente de arhivă ale unei primării din Dolj, aruncate la întâmplare într-o...
spot_img

Articole noi

Documente de arhivă ale unei primării din Dolj, aruncate la întâmplare într-o pădure de lângă localitate. Explicațiile primarului (FOTO)

Ștate de plată în original, copii de buletin, contracte de vânzare-cumpărare sau contracte pentru finanțări europene, sute de documente aparținând primăriei Bucovăț au fost găsite întâmplător într-o pădure, aproape de malul Jiului.

Descoperirea a fost făcută de un voluntar care se îngrijește de curățenie în zona respectivă. Omul își făcea turul cu bicicleta când a observat mormanul de documente.

Omul a anunțat imediat poliția

„La fața locului s-au deplasat polițiștii secției precum și un polițist din cadrul Serviciul Criminalistic Dolj care au stabilit faptul că documentele datează din perioada 2002-2010, fiind ridicate în vederea stabilirii situației de fapt. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie luate masurile care se impun”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Primarul comunei Bucovăț are o vagă idee despre ce s-a întâmplat și cum ar fi putut ajunge documentele Primăriei pe malul Jiului. 

„Am o singura explicație. De câteva  luni avem o societate care ne face arhivarea și din ce am analizat mare parte prin  ele sunt rebuturi. Am o bănuială cum au ajuns aici. Am avut în fața primăriei un coș pentru deșeuri reciclabile și de acolo cred că le-a luat cineva.  O să întreb și eu firma de arhivare care erau de păstrat , care erau de aruncat, după ce se analizează din ce an erau”, a declarat Marius Cristian Tuță (foto – sursa Cuvantul Libertatii), primarul comunei Bucovăț.

Zonele limitrofe ale comunei Bucovăț sunt sufocate de gunoaie, dar cei care aruncă sunt de negăsit și în consecință nici amenzi nu pot da autoritățile locale. Edilul spune ca va monta în localitate camere de supraveghere pentru a-i identifica mai ușor pe cei care aruncă gunoiul la întâmplare. 

În urma evenimentului au fost sesizați și reprezentanții Gărzii de Mediu, cu privire la modul de depozitare a deșeurilor menajere, precum și reprezentanți ai autorității competente cu supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal. 

Parte dintre documentele aruncate în pădure, precum ștatele de plată ar fi trebuit păstrate în arhivă chiar și 50 ani, conform legii. 

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata