spot_imgspot_img
AcasăEditorialCe înseamnă să nu fii educat, adică să nu te informezi!
spot_img

Articole noi

Ce înseamnă să nu fii educat, adică să nu te informezi!

Cum și-a construit Georgescu imaginea de lider al maselor și CV-ul de intelectual cu pedigree, ascunzându-și CV-ul real? Apelând la aceeași metodă precum comuniștii, ori neo-comuniștii, care au mituit mass-media pentru a le ascunde adevăratul CV și a le crea un CV fals, care să placă credulilor naivi, gen Ceaușescu ori Ciolacu. În pas cu tehnologia si IA (Artificial Intelligence), Georgescu (sau cei care l-au creat pe Georgescu) a fost cu un pas mai rapid decât Ciolacu și restul politicienilor, intuind rolul platformelor (aplicațiilor) media sociale, în manipularea cetățenilor. Nu toată lumea are timp să se uite la TV, ori are abonament cu toate televiziunile de știri. Dar, cu mici excepții, toată lumea deține un iphone sau un alt device, digital (telefon) pe care sunt preinstalate aplicații media de genul Facebook, TikTok, X, Instagram, YouTube, etc. Asta a speculat Georgescu și gruparea din umbra sa. Au utilizat mediul on-line, prin intermediul platformelor media, creând personajul science fiction „Georgescu”, căruia i-au atribuit calități mesianice, pe modelul lui Zelea Codreanu, exploatând marele defect al românului: credulitatea în preceptele religioase formale, de tip ortodox și în personaje mesianice, emanate de ortodoxie, precum țarul Putin.

        Pentru a-și mediatiza personajul creat si doctrina sa (alambicată), creatorii lui Georgescu au apelat la profesioniștii în manipulare (marketing) de pe platformele media, „influencerii”. Bineînțeles că nu pe gratis. Nici un influencer recunoscut nu prestează servicii gratuite. Toată operațiunea a început cu manipularea TikTok, de către câțiva influenceri cunoscuți, cu sute de mii și milioane de urmăritori, capabili să influențeze opiniile celor care îi urmăreau. Iar după ce influencerii au propagat informația, o parte din urmăritorii lor (majoritatea puțin educați, ori analfabeți funcționali), au preluat-o și au multiplicat-o, considerând-o credibilă și oportună, pentru că informația era foarte bine structurată, construită pe ceea ce-și dorea electoratul: o alternativă la actuala clasă politică, coruptă și autosuficientă. Intuind foarte bine așteptările electoratului dezamăgit de actuala clasă politică, dornic de schimbare și resetare, echipa de campanie a lui Georgescu, oferind alternativa (demagogic), a dat lovitura, obținând ceea ce părea imposibilul, câștigarea primului tur.

        După succesul din primul tur al alegerilor prezidențiale, cu mesaje religioase, extremiste, de tip legionar și cu mesaje pro-Rusia și anti-Ucraina (adresate rusofonilor din România, încă inexplicabil de mulți), anti-UE și anti-NATO, consilierii lui Georgescu au speculat rapid victoria lui Trump și poziționarea acestuia aparent pro-Rusia și anti-Ucraina și UE. În speranța că, speculând conjunctura, își vor putea atrage sprijinul oficial al administrației Trump, consilierii lui Georgescu au apelat la același truc: lobby la administrația Trump prin intermediul influencerilor. Așa l-au contactat pe Mario Nawfal, unul din cei mai faimoși influenceri americani, care s-a strecurat în anturajul lui Elon Musk și care i-a luat un interviu lui Georgescu (cine crede că Georgescu a fost ales întâmplător de Mario Nawfal, e naiv incurabil). N-a fost ales întâmplător. Ci în speranța că Mario Nawfal îl va influența pe Musk, iar Musk pe Trump și astfel traficul de influență va avea efectul scontat.

     Cine este și de ce s-a apelat la acest Mario Nawfal?

     Mario Nawfal este un antreprenor și un investitor în domeniul cripto. Înainte de Blockchain (prima companie cu rezultate notorii), Mario a fondat Froothie, HX și Optimum Appliances, care reprezintă unele dintre cele mai mari mărci de aparate de bucătărie și wellness. În 2017 a fondat IBC Group, în 2018 a devenit partener la Internațional Blockchain Legal iar în 2020 a co-fondat și a devenit CEO al NFT Technologies.

     Nawfal a început să câștige faimă pe internet în aplicația de chat audio Clubhouse și în boom-ul alimentat de pandemie. A creat un cont care a atras peste 50.000 de urmăritori și a găzduit interviuri cu personalități cunoscute, care au prefigurat show-urile media pe care le va găzdui pe Twitter. 

     Faima lui Nawfal de influencer, de pe Clubhouse a fost însă de scurtă durată. A fost suspendat temporar de pe platformă în urma criticilor din partea unor antreprenori pe care, se pare, i-a țepuit cu mulți bani, promițându-le profit din investiții.

      Apoi, oportunist, speculând ocazia, Mario Nawfal a devenit una dintre vedetele media pe Twitter-ul lui Elon Musk (acum numit X), strângând peste 916.000 de urmăritori, fiind remarcat și primind laude de la Musk, care i-a permis să găzduiască evenimente audio ale platformei X. Pentru că i-au adus bani și influență. Un show media, bine făcut, aduce câștiguri imense din publicitate, nu?

      Prezentându-se publicului ca un antreprenor de succes în afaceri și, în același timp, un fel de „jurnalist cetățean”, Nawfal găzduiește, pe X și moderează „The Roundtable Show”, care, conform declarațiilor sale, ar aduce peste 6 milioane de ascultători pe săptămână pe Twitter Spaces, fapt ce l-a facut unul din principalii pioni ai platformei X. 

      Pe de altă parte, urmare a publicității de pe platforma X, compania de consultanță crypto „International Blockchain Consulting Group”, al cărei acționar majoritar este Nawfal, se laudă că, în prezent, vinde sponsorizări pentru spectacol pentru până la 1 milion de dolari. 

       Acesta este CV-ul influencerului pe care staff-ul lui Georgescu l-a contactat pentru a se strecura în anturajul lui Trump. Un individ, cu trecut de tepar (a se citi, în acest sens, articolul de pe https://www.nbcnews.com/tech/tech-news/mario-nawfal-twitter-elon-musk-rise-allegations-rcna92132), care a facut cariera pe X-ul lui Musk și care-i aduce bani acestuia, este cel ales să-l promovează pe Georgescu. 

      Or, date fiind antecedentele ascensiunii ca influencer ale acestui Mario Nawfal și, mai ales, lipsa sa de scrupule când e vorba de bani, putem crede că acest influencer chiar a fost sedus de carisma, CV-ul fabricat și demagogia populistă a lui Georgescu? Că nu banii sunt motivul pentru care Georgescu este prezentat ca o victimă a unui sistem dictatorial? Să nu fie adevărat ce circula în mass-media, că prețul lui Mario Nawfal a fost de 800.000 de dolari? Să fim serioși!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata