spot_imgspot_img
AcasăDiverseVibrația lui Ioan Turc
spot_img

Articole noi

Vibrația lui Ioan Turc

Tot orașul vibrează de când a primit mandatul Ioan Turc. Vibrația a crescut mult în ultimul timp. Vibrează canalizarea, bordurile, străzile peticite, lucrările de proastă calitate, vibrează, cum era normal, pasajul din Decebal, iluminatul public păgubaș de pe unele porțiuni, totul este o vibrație.

Vibrează arborii ciuntiți de deștepții care le fac „întreținerea”, vibrează sfârâitul grătarelor din Pădurea Schullerwald, duduie de vibrație dosarele penale ce au cuprins Primăria Bistrița. Ioan Turc vibrează.

Cum să vă explic, Ioan Turc vibrează verticalitate, ingeniozitate, bravură strămoșească. Se scaldă în vibrație și atât de tare a început să vibreze burgul, încât va vibra, în curând, spune edilul, un McDonald’s pe Calea Moldovei.
Da, totul se datorează vibrației contondente paraeclipsoidale translucidate în străfundul promiscuu al cercetărilor aferente. Am încercat să vorbim precum acest filosof scos dintre ramurile de măslini care își tratează cuvintele cu barda însângerată, atât este de tranșant. Vibrând totodată.

Perla asta că Bistrița vibrează altceva, astfel încât americanii vin cu sandwich-uri și cartofi prăjiți e o vrăjeală atât de grosolană, că dacă la nivelul ăsta sunt situate minciunelele, habar n-avem ce se ascunde în spatele promisiunilor de anvergură vibrantă.

Explicăm: McDonald’s este o franciză. Scumpă în draci. Municipalitățile, administrațiile nu pot să cheme sau să „facă loc” unei astfel de francize, ci în urma unor analize, ele vor veni și vor plăti taxe. Cel mai mare ajutor oferit de municipalitate poate fi, dar numai în anumite cazuri, scutirea de anumite taxe. Având în vedere că prețurile sunt exorbitante și municipalitatea nu poate zice mâc dacă lanțul de restaurante fast food vine sau nu la Bistrița, unde e vibrația?

Nici măcar nu se ține cont de numărul de locuitori. Zalăul are aproape jumătate din populația Bistriței și se mândresc atât cu mall mare, ca la Satu Mare, Baia Mare, Cluj sau Oradea, au și McDonald’s. A apucat să vibreze mai repede Zalăul decât Bistrița, domnule primar? Că n-am auzit de „cutremure” la poalele Meseșului.

foto: ȘtiriDiaspora.ro

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata