spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieRomânia avansează către viitorul digital: Lansarea Cloudului Guvernamental Dedicat în achiziție publică
spot_img

Articole noi

România avansează către viitorul digital: Lansarea Cloudului Guvernamental Dedicat în achiziție publică

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, a anunțat astăzi un pas semnificativ către modernizarea infrastructurii informatice a statului român prin lansarea achiziției publice pentru componenta de cloud dedicat din cadrul Cloudului Guvernamental Dedicat. Această inițiativă reprezintă un obiectiv atins în urma renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu Comisia Europeană, obținută la finalul anului precedent.

Cu o valoare de aproape 80 de milioane de euro, cloudul dedicat va reprezenta o temelie solidă pentru infrastructura informatică a statului român, facilitând implementarea celor mai eficiente și inovative tehnologii disponibile în lume. Această infrastructură IT de mileniul III va integra cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică și va găzdui platformele și aplicațiile informatice ale administrației centrale.

„Numai prin investiții în tehnologii de ultimă generație putem digitaliza administrația și conecta instituțiile între ele”, a declarat ministrul Bogdan Ivan Gruia. „Beneficiarii acestor transformări sistemice sunt cetățenii, iar România va recupera în doar 4 ani decalajele față de Occidentul european în ceea ce privește calitatea serviciilor publice digitale.”

Ministrul a mulțumit Premierului României, dlui. Marcel Ciolacu, pentru suportul acordat, precum și colegilor din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR), împreună cu toți partenerii implicați în acest proiect.

Prin lansarea achiziției publice pentru componenta de cloud dedicat din cadrul Cloudului Guvernamental Dedicat, România face un pas hotărât către modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, demonstrând angajamentul său pentru transformarea digitală și pentru creșterea nivelului de calitate a vieții cetățenilor săi.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata