Vijilență și leje: Turc s-a luat la harță cu panourile lui Lazany

0
83

Ioan Turc și-a scos pioni(eri)i în stradă să dea amezi pentru trei panouri amenajate de PSD, cu mesajul și fața lui Gabriel Lazany. Polițiștii locali au făcut rapoarte, s-au plimbat prin oraș și au găsit ei cum să explice ce s-a întâmplat, pe Facebook, așa cum se face în era tehnologiei.

Abia acum s-a gândit primarul Turc să înceapă campania electorală, nicicum mai bine decât cu o ceartă de precupețe în Piața Decebal. Pe o parte Ioan Turc, pe cealaltă Daniel Suciu.

Fiți doar atenți, dragi cititori, cum s-a întâmplat. Desfășurăm în premieră intergalactică cum s-au întâmplat faptele acestui scandal pe trei panouri publicitare care a încurcat-o inclusiv pe Rodica Dobraniș, de nu i se mai vedea ei reclama la pită.

Deeeci, pasul 1. PSD Bistrița a făcut o cerere către Primăria Bistrița pentru amplasarea panourilor în oraș, în data de 25 martie. Unul pe pietonal, unul lângă Biserica Sf. Ana și unul pe Andrei Mureșanu, la Lamă.

Pasul 2. Voluntarii pesediști au ieșit iute și le-au amplasat, după ce s-a depus cererea.

Pasul 3. Ochiul vijilent al lejii deja s-a activat. Localii au țintit încă din prima panourile, dar încă n-aveau directivă de la Șăfu Mare să facă ceva.

Pasul 4. A venit o furtună, iar Turc a găsit motivul pentru care să le dea jos, evident, cu ajutorul vigilenților de la Locală.

Pasul 5. S-a făcut mare postare pe Facebook că au fost date jos, că erau un pericol pentru cetățeni, că vor urmări!!!! să nu se mai repete.

Pasul 6. Cazul a ajuns în presă, iar asta a generat din partea PSD o conferință de presă.

Ce nu știam este că, într-adevăr, panourile cu Lazany au fost amplasate fără să fie achitat spațiul publicitar. PSD a primit chitanța pe 3 aprilie, după o săptămână de la cerere. Însă nu ar fi avut nevoie, pentru că așa a aprobat Consiliul Local Bistrița. Panourile au fost închiriate și montate de la o firmă din Cluj.

Întrebarea care se impune în acest caz este dacă panourile erau ale lui nea Nelu Turc, mai intra Locala în văpaiele astea ale dreptății? Probabil zburau cu tot cu birouri și dacă și postau isprava pe net, se mutau în Zalău. Nu-i nimic, așa se face politica, fără grabă, legându-te de toate prostiile minore care apar zilnic. Nicidecum să faceți o dezbatere, un „tetatet”, domnilor, să vază bistrițanul care din voi e mai bărbătos și mai goșpodar.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.