spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieS-a recepționat DJ 173, Budacu de Sus - Șoimuș - Șieu
spot_img

Articole noi

S-a recepționat DJ 173, Budacu de Sus – Șoimuș – Șieu

Iată că s-a mai modernizat un drum județean. Este vorba de DJ 173, pe o distanță de 6,52 kilometri, de la Budacu de Sus – Șoimuș – Șieu. Valoarea lucrărilor, care nu au fost deloc ușoar, ba chiar complicate am spune, se ridică la 8,8 milioane euro, sursa de finanțare fiind POR 2014-2020 și bugetul CJ BN, iar perioada de garanție a investiției este de 120 de luni, adică 10 ani.

Constructor a fost SC Indemânarea Prodcom, iar proiectant – DP Proiect SRL. Astfel, au fost efectuate lucrări de modernizare a părții carosabile cu îmbrăcăminte bituminoasă, consolidări cu ziduri de sprijin din beton, lucrări de evacuare  a apelor pluviale (șanțuri betonate, șanțuri de pământ, rigole carosabile, podețe tubulare), modernizarea acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră.

Principalele lucrări de consolidare executate au fost 594 piloni forați, parapet de siguranță – 567 metri, evacuarea apelor  – șanțuri pereate cu beton, rigole de acostament, rigole ranforsate, cămine de dren, precum și ziduri de sprijin din beton. A fost o lucrare de anvergură în care s-au turnat peste 11.200 tone de beton și s-au băgat peste 1200 de tone de fier în armături, după cum ne a spus administratorul Îndemânarea, Alexandru Simionca.

La recepția lucrărilor au participat președintele CJ – Emil Radu Moldovan, vicepreședintele CJ – Tiberiu Ciprian KecsKes – Simionca, prefectul Teofil Cioarbă, administratorul Îndemânarea – Alexandru Simionca, primarii comunelor Șieu, Dumitrița și Șieuț.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata