spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieLucrările la Spitalul Clinic Județean avansează
spot_img

Articole noi

Lucrările la Spitalul Clinic Județean avansează

Directorul Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazani, însoțit de președintele CJ – Emil Radu Moldovan, prefectul Teodor Cioarbă și a directorului general adjunct al Dimex – Ioan Scurtu, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la spital, unde se ridică un nou imobil.

Lucrările se află în grafic, și avansează repede, Gabriel Lazani declarând că ”dacă timpul va ține cu noi, la sfârșitul anului vom sta sub acoperiș”.

Constructorul Dimex a fost lăudat pe rând de Radu Moldovan și Gabriel Lazani pentru eforturile, implicarea și răbdarea de care a dat dovadă. Totodată s-a făcut un tur al șantierului prezentându-se lucrările care s-au executat și se vor executa, vorbindu-se de asemenea și despre stadiul actual al implemenării proiectului.

Noua clădire care se ridică va avea regim de înălțime 2S+P+4E:

  • Subsol: Depozit și adăpost ALA (apărare locală antiaeriana);
  • Parter: Secția de Hemodializă; Parcare semi-automatizată cu 53 de locuri; Birou de internări;
  • Etaj I: Secția ORL (25 paturi); Structura de spitalizări de zi; Compartiment Chirurgie Plastică (10 paturi);
  • Etaj II: Secția Cardiologie (55 de paturi) – din care 8 paturi pentru USTACC (unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici); Sală hibrid Angiografie pentru cardiologie intervențională; Secție obstetrică ginecologie (25 paturi);
  • Etaj III: Bloc operator cu 4 săli de operație (Neurochirurgie, Gastroenterologie intervențională, Chirurgie plastică, Oftalmologie); Compartiment Neurochirurgie (17 paturi); Compartiment recuperare neurologică (7 paturi);
  • Etaj IV: secții de spitalizare – Compartiment Gastroenterologie (13 paturi); Secția Neurologie (55 paturi din care 8 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale).
COMENTARII

Latest Posts

Nu rata