spot_imgspot_img
AcasăInterviuVIDEO - Târlișua, comuna care-și permite Jador și un primar cu X6
spot_img

Articole noi

VIDEO – Târlișua, comuna care-și permite Jador și un primar cu X6

Situată la poalele munților Țibleș, comuna Târlișua a intrat în atenția tuturor în 2006, când inundațiile au făcut nu mai puțin de 13 victime. Atunci a venit la fața locului și primul ministru de la acea vreme Călin Popescu Tăriceanu. Bârfele acelui moment au fost că primul ministru ar fi primit prin intermediul șoferului o geantă plină ochi cu bani, gen Dumitru Buzatu, fapt nedovedit vreodată și rămas îndosariat la capitolul… povești.

Deși au trecut 17 ani de la această tragedie, locuitorii nu au uitat că mama natură are frumusețea ei aparte, dar și deziluzii. Unii spun că responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat atunci ar fi divinitatea, alții că vina aparține exclusiv oamenilor.

Cert este că viața își continuă traseul ei molcom dintr-o localitate montană.

Tărlișua nu mai este ce-a fost. Liniștea patriarhală este întreruptă doar de zgomotul utilajelor agricole sau de inerenta vâltoare specifică noilor construcții.
În prezent se lucrează la o capelă, după ce școala, scoala profesională, grădinița, au fost terminate.

Nu lipsesc locurile de joacă, un părculeț si un teren sintetic pentru fotbal situat la poalele pădurii.

Primarul Vlăduț Purja este tânăr și pus pe muncă.

Și, totuși, bârfele există. Ca în orice colț al lumii. Cea mai mare minciună începe întotdeauna cu „se spune că…”.
Așa se spunea că Târlișua, deși mai are de asfaltat ceva drumuri secundare, și-a permis la Zilele Comunei să-l aducă pe Jador, iar primarul își plimbă personalitatea într-un X6.

Am mers la fața locului să ne convingem. Jador a fost la Zilele Comunei, oportunitatea fiind că, aflat prin zonă, s-a mulțumit cu un tarif la jumătate din cel inițial, iar mașina X6 era second-hand și nu mai există fiind vândută acum un an!

Este benefic pentru societate ca aspectele ce țin de banul public să fie clarificate. Este de asemenea benefic ca îmbogățirea peste noapte a aleșilor locali să fie un semnal de alarmă pentru orice cetățean onest.

La Târlișua nu este cazul. Deocamdată.
„Avem o afacere cu viței, lapte, iar X6, chiar și second-hand, a fost o afacere personală proastă. Nu-mi permit să fac afaceri proaste cu banii cetățenilor”, spune primarul.

De ce nu au fost asfaltate toate drumurile până acum? „Să știți că, uneori, politicul încurcă administrația. Te bazezi pe o finanțare, dar la orice schimbare de guvern poți avea surpriza că ești lăsat baltă. Ce le spui oamenilor? Am pățit-o și noi, dar m-am învățat minte. Nu mai anunț că vom face și vom drege până nu văd utilajele la fața locului”, spune Vlăduț Purja.

Și, totuși, de unde bârfele?
„Poți opri gura unora? Comuna noastră are oameni faini, muncitori. Cum să-mi permit să mă joc cu destinele celor care au avut și au încredere în mine? Este o vorbă: Când bârfești pe alții, te bârfești pe tine”.

Târlișua. La poalele munților Țibleș natura are un farmec aparte, dar natura umană are aspectele ei.

La Târlișua lipsește turismul, dar trăiește bârfa.
Ce bine-ar fi să se întâmple invers.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata