spot_imgspot_img
AcasăEvenimentComplexul Muzeal Bistrița - Năsăud găzduiește în această vară o expoziție aniversară...
spot_img

Articole noi

Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud găzduiește în această vară o expoziție aniversară a renumitului personaj cultural Ion Barbu.

Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud găzduiește în această vară o expoziție aniversară a renumitului personaj cultural Ion Barbu. Evenimentul de deschidere al expoziției „Cei 70 de ani de acasă”, curatoriată de Constantin Țînteanu, va avea loc joi, 6 iulie 2023, de la ora 19, pe str. G-ral Grigore Bălan nr. 19 din Bistrița.

Expoziția este structurată în patru părți și demonstrează capacitățile plurivalente de expresie ale artistului, reunind atât acele lucrări care l-au consacrat (o selecție de caricaturi ce conturează o radiografie a societății românești contemporane, o antologie de poezie tare ca piatra — și la propriu, și la figurat — colecții de haine haute couture & hot culture), cât și cele care îi vor reconfirma statutul de inventator cultural, propunând publicului conceptul audio-vizual de „phono-caricaturi”. Originea acestei noi născociri este muzica anilor ’60 și ’70, cu protagoniști precum Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Pink Floyd și alții: pornind de la piese renumite ale muzicienilor menționați anterior (și nu numai), Ion Barbu rescrie vizual, în propriu-i stil ironic, istoria „celei mai frumoase muzici”.

„Cei 70 de ani de acasă” reprezintă o mega giga tera peta bornă în parcursul creator al artistului, întrucât se manifestă într-un moment festiv, care marchează 70 de învârteli în jurul soarelui. La fel ca eclipsele de bună calitate, evenimentul se petrece o dată la 100 de ani. Spre deosebire de eclipsă, expoziția durează o lună de zile, iar pentru cei interesați încurajăm vizitarea fără ochelari de soare, doar cu dorințe de a fi încălziți de soarele caricaturii românești, Ion Barbu.

Organizatori și parteneri: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, Primăria Municipiului Bistrița

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata