spot_imgspot_img
AcasăDiverseDarurile tale spun multe despre tine!
spot_img

Articole noi

Darurile tale spun multe despre tine!

Zile de nastere, petreceri, invitatii, Craciun sau iepuras… Sunt multe ocazii de a oferi ceva partenerului tau, prietenilor sau celor cu care ai relatii profesionale. Cadourile sunt ritualuri sociale, dar pot spune multe despre noi!

De ce faci cadouri?

Obiceiul cadourilor exista in toate culturile. Te supui unor rituri sociale precum, de exemplu, cu ocazia unei nasteri, a unei zile de nastere, a Craciunului, a unei pensionari… Oferirea de cadouri barbati sau femei serveste si la mentinerea legaturii emotionale sau profesionale pe care o ai cu oamenii. Cand faci cuiva un cadou, ii recunosti existenta si acceptandu-l, acea persoana o recunoste pe a ta. Acest lucru intareste o legatura.

Cauti multumire sau sa faci pe plac oamenilor carora le oferi?

Variaza de la persoana la persoana, dar de foarte multe ori, inconstient, oferi un cadou pentru a-ti face pe plac, pentru a-ti imbunatati imaginea. Darul este o modalitate de a-i aminti celuilalt ca esti generos, ca te gandesti la el. Aceasta inseamna ca vrei ca el sa recunoasca ca esti o persoana buna.

Darurile dezvaluie sentimentele si personalitatea?

Da, daca oferi ceva care este in gusturile celuilalt, demonstreaza ca esti generos si ca incerci sa-i faci pe plac. Pe de alta parte, daca stii, de exemplu, ca cineva uraste verdele, dar oricum ii cumperi ceva din acea culoare, pentru ca este culoarea ta preferata, arata ca vrei sa te distrezi, sa-i impui gusturile si sa incerci sa-l schimbi pe celalalt.

De asemenea, cineva poate fi interesat si poate oferi cadouri pentru a „cumpara” prietenia, recunoasterea sau iubirea unei persoane.

De asemenea, atunci cand cineva s-a comportat rau, se poate folosi darul pentru a repara relatia. Este, de asemenea, o modalitate de a te rascumpara si de a cumpara persoana pe care ai ranit-o.

In fine, ambalajul marturiseste si grija pe care ai avut-o sau nu in prezentarea cadoului tau. Primirea unui cadou impachetat intr-o simpla coala de ziar, de exemplu, poate determina sa se puna la indoiala dorinta reala pe care ai avut-o.

De ce unora le este greu sa primeasca cadouri?

Acestia sunt de obicei oameni carora le lipseste stima de sine. Ei simt ca nu merita cadoul care le este oferit. Altii pot simti ca li se ofera cadouri pentru a le cumpara dragostea, prietenia sau recunoasterea profesionala.

In sfarsit, sunt si cei care urasc sa faca orice fel de cadouri, in special pentru ca nu le place sa-si cheltuiasca banii si astfel, pentru a nu se simti datori, vor spune clar ca nu vor cadouri.

Ce da valoare unui cadou?

Este cadoul potrivit, oferit persoanei potrivite, la momentul potrivit. Adica potrivit tipului de legatura si ocaziei pentru care este destinat. Nu oferim un cadou de Craciun in februarie si nici un cadou de nastere dupa sase luni! Cadoul isi pierde inexorabil valoarea emotionala de indata ce nu mai este oferit cu ocazia potrivita.

A oferi bani nu este o solutie mai usoara?

Cu exceptia cazului in care persoana o cere, de exemplu, cu ocazia unei nunti, altfel a oferi bani cadou unui adult este destul de nepotrivit.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata