spot_imgspot_img
AcasăEditorialDomnul Lebădoi – vicele din colțul primăriei
spot_img

Articole noi

Domnul Lebădoi – vicele din colțul primăriei

Într-un colț afundat din Primăria Bistrița, stă fericit și pus la loc de cinste un viceprimărel drăguț și mut. Nu știm cine l-a muțit, nu știm cum s-a întâmplat. De ce această lebădă și ce face în primărie? Vă spunem cine este, pentru că puțini îi știu numele și poziția: Călin Stan, viceprimarul lebădă al Bistriței.

După încurcături de campanie, Ioan Turc, actualul primar, a primit pe foaie un nume fără rezonanță, scos dintr-o cutie de AVON, ușor prăfuit și înțepat. Fără tact și diplomație conferențiară, pentru că trebuia învățat. Dar viața este tumultoasă și cineva trebuia să ocupe postul. El, sau, în fine, lebăda, părea neutru. Nici nu încurcă, nici nu dă din aripi prea mult, bine că le are. Și așa și-a putut face cuib pe fostul post al unui fost adversar al lui Turc, Cristi Niculae.

La primărie e liniște. Nu ai prea mult de lucru din ce se pare, pentru că la partea de comunicare cu publicul, prietenul lebădoi stă foarte prost. Ne-a urat „La mulți ani!” de Ziua Națională a României și cam atât, în rest texte de partid, scrise pe genunchi, cu lături și spume. De pe scaun nu se aude nimic. „Tace și face”, ar spune unii care se grăbesc să tragă concluzii pripite. Nu, nu face. Dar de tăcut știm toți că face.

Ghimpele mut din primărie încasează un salariu nesimțit la stat, același salariu pe care îl scuipa în emisiuni locale când era vorba despre alți ocupanți ai postului său actual. Și tupeul absolut stătea pe buzele sale când îi trăgea verbal de urechi pe cei care încasează salariul fără să aibă o dovadă a muncii lor. Pe atunci credea că lucrurile acestea vor fi șterse din memoria colectivă și că va putea sta patru ani degeaba. A, stați, uitasem. A avut o atribuție: să managerieze grădinițele din municipiu. Atât de bine le-a manageriat, încât unele erau neîncăpătoare pentru cât era „cererea”. Da, la o comandă pe Avon, acolo unde domnul nostru este manager, singura lui ocupație, de altfel, poți să bagi mai multe rujuri într-o cutie, că nu se supără unul pe altul. Sau la fel poți face și cu rimelul, de ce nu? A uitat, pur și simplu, că nu-i vorba de jucării. Și a dat-o cu mucii-n fasole de manager ce era el.

De școlile lui nu le luăm, probabil că este un om inteligent și iscusit. Minte-brici, cum ar veni. Doar că din biroul său nu se aude nimic, nici de rău, nici de bine. Gurile rele spun că ar fi pe plecate, s-a săturat să încaseze peste o sută de milioane în bani vechi pe lună și vrea altceva, nou-nouț. Și varianta în care alege să stea printre machiaje și să dea ordine este una bună pentru orașul ăsta. Să nu i se comande în schimb, că face urât și se supără. Nu vreți să îl supărați pe Călin, că nu mai vorbește cu voi! Deci grijă mare! Priviți, dovada că e supărat pe orașul la care îi e vice-conducător: atât de tare s-a mâhnit pe bunătatea și naivitatea bistrițenilor, încât nu vorbește cu ei.Iar lucrul ăsta nu doare. Iar dacă doare, dai rapid cu o cremă, o alifie și trece.

Vice-primărele, ești unul dintre cei care au demonstrat că în politică nu poți fi nici măcar slab, pentru că se simte de la o poștă. Măcar pe cei la care le merge gura fără rost sunt ascultați de cineva. Nu crezuți, nu băgați în seamă, dar se aude un zumzăit dintre ei. Domnule Lebădoi, nota doi.

sursa foto: facebook

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata