spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedAvantajele si dezavantajele implanturilor dentare
spot_img

Articole noi

Avantajele si dezavantajele implanturilor dentare

In ciuda progreselor in ingrijirea bucala si igiena dentara, imbatranirea nu este singura cauza a pierderii dintilor. De fapt, unul din patru adulti isi pierde toti dintii permanenti pana la varsta de 74 de ani. Pierderea dintilor, cariile dentare, bolile gingiilor, accidentele si infectiile bucale sunt toate problemele dentare comune care duc la extractia dintilor. In trecut, protezele dentare si puntile erau singurele optiuni disponibile. Dar, in ultimii ani, implanturile dentare au devenit din ce in ce mai populare.

Cand iti lipseste un dinte, cel mai bine este sa il inlocuiesti imediat. Si inlocuirea unui dinte este mai mult decat o preferinta cosmetica. Odata ce un dinte este extras sau pierdut, structurile osoase din jur incep sa se dezintegreze. Afecteaza maxilarul, structura fetei si, eventual, articulatiile gurii daca lipsesc prea multi dinti. Un dinte lipsa poate afecta si dintii ramasi, determinandu-i sa se miste si sa aiba probleme de muscatura, afectand alinierea. Este important sa iti cunosteti optiunile pentru inlocuirea dintilor lipsa si riscurile implicate. Un implant dentar fast&fixed este sigur si durabil.

Beneficiile implanturilor dentare

Datorita naturii complexe in care sunt amplasate implanturile dentare, acestea sunt mult mai robuste si mai rezistente decat protezele sau puntile. Puntea se bazeaza pe integritatea dintilor din jur pentru sprijin, in timp ce implanturile sunt forate direct in os. Implanturile previn, de asemenea, deteriorarea altor dinti. Spre deosebire de proteze dentare, implanturile dentare fast&fixed previn pierderea osoasa, deoarece implanturile inlocuiesc dintele si radacina. Unul dintre marile avantaje ale implanturilor dentare este aspectul lor natural.

Din nou, pe masura ce inlocuiesc dintele si radacina acestuia, implantul este plasat pe linia gingiei, dandu-i un aspect foarte natural. Indiferent de aspectul estetic si superficial, implanturile functioneaza ca dintii adevarati. Ingrijirea implanturilor dentare nu este diferita de ingrijirea dintilor naturali. Implanturile sunt incredibil de durabile, permitandu-le sa reziste la uzura naturala la fel ca dintii tai normali. Rata de succes pentru persoanele care au avut implanturi dentare este de 98%.

Dezavantajele implanturilor dentare

Ca in orice interventie chirurgicala, exista riscuri. Desi implantul este atasat de os, exista riscul infectiei gingiilor. Bacteriile pot patrunde in locul implantului si pot cauza periimplantita, o infectie care poate duce la pierderea osoasa. Exista riscul de complicatii ale sinusurilor daca implanturile se extind in cavitatea sinusala. Acest lucru ar putea duce la o probabilitate crescuta de infectii frecvente ale sinusurilor sau sinuzite. Un alt risc asociat cu implanturile dentare este afectarea nervilor. Obtinerea implanturilor dentare este un proces foarte lung, care dureaza multe luni. Ancora este mai intai atasata de osul maxilarului. Inainte de a putea fi instalat un dinte nou, osul trebuie sa fuzioneze cu implantul. Este nevoie de aproximativ 6 luni pentru ca osul sa se vindece corect. Apoi, un dentist reconstructiv fixeaza noul dinte, in esenta prin insurubarea acestuia pe implant.

Pentru mai multe informatii te invit sa intri pe website-ul nostru.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata