spot_imgspot_img
AcasăEditorialMărturisesc: Ești caracter, domnule Hangan!
spot_img

Articole noi

Mărturisesc: Ești caracter, domnule Hangan!

Am urmărit pe facebook ședința Consiliului Local Bistrița. Dincolo de penibilul născut din ambiții politice, am remarcat infatuarea unui domn pe care-l cunosc din împrejurări personale regretabile.

Odată era liberal, apoi a devenit președinte de organizație municipală, pentru ca din 2020 să devină viceprimar.

Sorin Hangan nu este politician deși vorbește de liberalism ca despre mântuire. Se închină zeului primar Ioan Turc, deși până-n 2020 era păgân. „Nu l-am votat pe Turc, domnule Negru”, spunea domnul Hangan pe calea undelor, iar pentru a-și dovedi credința organiza întâlniri de taină la Restaurantul Codrișor unde planifica debarcarea lui Ioan Turc din fruntea organizației județene. Recunosc fapta și mi-o asum, am participat la acele întâlniri unde soluțiile îndepărtării dușmanului erau diverse, cea mai radicală fiind aceea a angajării unei firme de detectivi particulari care să înregistreze comportamentul lui Turc după o întâlnire cu Bachus.

Dezbaterile cuprindeau de asemenea și discuții intense despre liberalismul bistrițean împărțit în găști. În gașca neagreată erau printre alții, în afara lui Turc, Diana Morar, Ovidiu Florean, Jenor Beudean și era adus în discuție și Ludovic Orban care-i dăduse lui Turc puteri depline. În acest context, domnul Hangan a fost și la București să îl părască pe Turc la împărăție.

Apropierea alegerilor locale din 2020, l-a determinat pe Sorin Hangan să lucreze liberal la nominalizarea sa ca și candidat la Primărie. Era să uit, liberalismul bistrițean nu este așa cum credeți doar pace, floricele, cer senin și respect reciproc. Într-o zi cu soare, în Piața Mică a orașului, Ioan Turc l-a bruscat pe Sorin Hangan și i-a spus vorbe „dulci” din cauza unui articol scris de subsemnatul. Turc nu și-a cerut scuze niciodată.

Demn de semnalat este faptul că domnul Hangan, la fel ca și domnul Turc, nu era străbătut de fiorul cetățenesc, ci de sentimentul preamăririi. Electoratul era privit ca un sprijin al ambițiilor personale. „Am muncit, am investit bani în organizația asta și să nu mă aleg cu nimic?”, spunea domnul Hangan în timp ce împărțeam un pachet de țigări.

Da, recunosc, erau vremuri romantice, iar în sinea mea credeam că mai rău decât primarul Ovidiu Crețu nu există pe pământul Bistriței. Mea culpa, nu-l văzusem în acțiune pe Turc.

Încurcate sunt căile domnului. Ale domnului Hangan, desigur. La propunerea lui Ioan Turc de a-i oferi funcția de viceprimar, domnul Hangan a acceptat fără rezerve. Caracter liberal evident.

Trecând peste principii uitând de „confortul cetățenilor” așa cum îi plăcea să se audă spunând, domnul Hangan a ajuns viceprimar, tolerând injurii la adresa familiei mele în campania de la locale din 2020.

Nici evoluția sa ulterioară nu este străină unui caracter cameleonic. M-am hotărât să scriu acum despre domnul Hangan, după ce în ședința Consiliului Local de ieri acesta l-a categorisit pe un cetățean ca fiind obraznic pentru că a „îndrăznit” să spună că achiziționarea unei mașini multifincționale second hand la prețul de 80.000 de euro este o sfidare la adresa cetățenilor. De la „confortul cetățeanului” la obraznic, #sepoate în liberalism. Așa cum de la „fratele meu” și „finule” la „pesedist” a pățit subsemnatul.

Desigur, vor fi mulți care vor sugera că mărturisirea mea este o trădare a încrederii pe care domnul Hangan mi-a arătat-o cândva. Contează mai mult încrederea lui Hangan în subsemnatul sau încrederea cetățenilor în Sorin Hangan? Există termen de comparație? Turc, Hangan și alții au trădat încrederea cetățenilor, exprimată prin vot, iar acum cheltuiesc banul public ca orice vechil aflat pe o moșie fără stăpân. Stăpân este cetățeanul, domnule Hangan!

Știu că sunteți o fire romantică, vă plac versurile, v-ați folosit de ele și în ședința de Consiliu Local. Vă ofer și eu unele din piesa „Fără tine” cântată de Paraziții:

„Nu m-auzi oricum acum, m-asculți fără interes,

Cel mai bine îți vorbesc când nu ești de față,

N-am talentul tău de-a vorbi degeaba despre viață…

Tot ce-mi spui parcă-ai cititȘi știi pe dinafară

Pe tine și pe-ai tăi (n.n. liberali) am boală…”

Ești caracter, domnule Hangan! Dedicat cetățenilor. Să fii iubit. De Turc.Adevărați liberali.

sursa video : facebook – Primaria municipiului Bistrita

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata