spot_imgspot_img
AcasăDiverseCum să lupți cu viciile fără să renunți la micile plăceri pe...
spot_img

Articole noi

Cum să lupți cu viciile fără să renunți la micile plăceri pe care ți le oferă? Iată cum poți reduce dependența și crește plăcerea!

Fiecare individ are propriile sale plăceri, dar de cele mai multe ori dependențele se ascund acolo unde nici nu bănuiești. Poate chiar sucul preferat, în jocul care îți face cea mai mare plăcere sau în țigara ce acompaniază cafeaua. În realitate, nu aceste obiceiuri au plăceri sunt devină, ci propriul tău psihic.

         Nu spune nimeni să renunți la aceste lucruri care te fac să te simți mai bine sau care îți aduc un plus de energie în viața cotidiană. Ceea ce este necesar, însă, să faci este să înveți să îți gestionezi emoțiile și să pui în aplicare câteva exerciții de voință atuncă când vine vorba de o dorință prea mare de a fuma, de a consuma prea mult zahăr, ori de a juca jocurile preferate peste măsură de mult.

Iată cum să lupți cu viciile fără să renunți la micile plăceri pe care ți le oferă, reducând dependența:

Fumatul

         Când vine vorba de fumat, dependența se instalează foarte rapid. Este foarte ușor să crești numărul țigărilor pe care le fumezi într-o zi, dar este extrem de greu să te oprești din acest obicei. Adevărul este că recompensa resimțită de organismul tău este un destul de mare în momentul în care îți satisface această nevoie, iar acesta este motivul pentru care devii irascibil în caz contrar. Pentru a-ți exersa voința, stabilește-ți doar anumite momente din zi în care îți poți satisface această plăcere. Setează un program de recompense care să te și motiveze să faci alte lucruri pentru a simții că meriți acea pauză de fumat.

Zahărul

         Zahărul este, de fapt, cel mai periculos. Fie că îl iei din dulciuri sau sucuri, o cantitate prea mare de zahăr introdusă în corp în mod regulat te va face să vrei mai mult și mai mult.nevoia ta de dulce va crește constant și vei avea nevoie de tot mai multă alimentare pentru a te simți la fel de bine. Dacă îți plac băuturile dulci, optează pentru a adăuga miere în ceea ce consumi. Dacă este vorba de dulciuri, caută alternative cu înlocuitori de zahăr care să te protejeze împotriva bolilor metabolice.nu trebuie să renunți de tot la zahăr, dar este indicat să faci o pauză de câteva zile pentru a-ți aduce organismul pe linia de plutire.

Jocurile de noroc

         Jocurile sunt extrem de distractive și te pot acapara oricând. De altfel, este o activitate care îți aduce multe beneficii și te menține într-un context social plăcut. Dacă ai o afinitate prea mare pentru acestea, a învăța să joci responsabil nu este atât de dificil. Tot ce trebuie să faci este să îți antrenezi creierul. Asta include activitatea de a juca, în mod automat. Ai la dispoziție oferte de bonus la cazinouri pe deluxecasinobonus.ro unde poți începe să joci responsabil. Fă-ți un program clar, pe zile ale săptămânii, în care poți juca și setează un buget clar pentru asta. Atunci când tentația pare irezistibilă, încearcă să găsești și o altă activitate care să suplinească dorința unei activități creative.

         În concluzie, viciile pot apărea la tot pasul și se pot naște din orice tip de activitate sau produs care îți place în mod deosebit. Important este să știi cum să îți antrenezi creierul pentru a evita căderea independență și pentru a te bucura mai mult de micile plăceri pe care aceste lucruri ți le oferă în viață.

Sursa foto: unsplash.com

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata