spot_imgspot_img
AcasăDiverse6 pași care asigură eficiența unor piese utilaje
spot_img

Articole noi

6 pași care asigură eficiența unor piese utilaje

Cine nu își dorește un echipament performant cu o durată de viață cât mai lungă? Acest lucru nu este dificil de obținut dacă țineți cont de câteva aspecte importante. Aflați din articolul de mai jos cum puteți să beneficiați de utilaje eficiente!

Mențineți componentele curate

Orice fel de acțiune are anumite urmări, indiferent de situație. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește curățarea echipamentului. Dacă vreți să aveți piese utilaje eficiente, asigurați-vă că îndepărtați murdăria în mod regulat.

Defecțiunile sunt inevitabile atunci când noroiul, praful sau alte particule se acumulează pe anumite componente. Acestea pot provoca stricăciuni serioase dacă nu sunt curățate. Așadar, nu ar trebui să treceți cu vederea acest pas dacă vreți un echipament performant.

Fiți zilnic cu ochii în patru

Utilajele sunt proiectate să reziste unor condiții de lucru dificile. Cu toate acestea niciun echipament nu poate să reziste cu brio fără puțin ajutor. Și aici puteți să interveniți pentru a vă asigura de eficiența utilajului.

Treaba este cât se poate de simplă: trebuie să fiți atenți la uzura pieselor zi de zi. În acest fel este mai ușor să interveniți din timp pentru a minimiza gravitatea situației. Dacă înlocuiți componentele deteriorate sau le reparați rapid, restul pieselor vor fi protejate și per total echipamentul va funcționa la capacitate maximă.

Verificați locul în care urmează să lucrați

Inspectarea cu atenție a zonei în care utilajul își va desfășura activitatea este vitală. Terenul pe care funcționează utilajul poate avea un impact semnificativ asupra uzurii pieselor. De aceea, este important să știți la ce să vă așteptați și să luați măsuri preventive.

Alți factori de care trebuie să țineți cont sunt legați de condițiile meteorologice (temperatură, umiditate, etc.). De exemplu, dacă urmează să folosiți echipamentul la temperaturi foarte scăzute trebuie să îl pregătiți corespunzător pentru a preveni daunele.

Asigurați-vă de competența operatorilor

Utilajele se află într-o continuă dezvoltare și la fel ar trebui să stea lucrurile și în cazul operatorilor acestora. Atunci când sunt bine pregătiți, aceștia din urmă pot să contribuie la creșterea eficienței componentelor.

Este bine să vă asigurați din când în când de faptul că operatorii sunt la curent cu tot ce ține de utilajul pe care îl manevrează. Un alt aspect ce nu trebuie neglijat se referă la nevoile de întreținere ale echipamentului, deoarece atunci când acestea sunt îndeplinite piesele vor funcționa mult mai bine.

Respectați sfaturile producătorului legate de întreținere

Manualul de utilizare conține informații vitale legate de întreținerea preventivă. Aceste recomandări au fost făcute pentru a vă ușura munca. Echipamentul își va îndeplini mai eficient sarcinile dacă urmați sfaturile din manual.

Chiar și în cazul unor activități simple, nerespectarea instrucțiunilor poate duce la deteriora utilajului. De exemplu, abaterea de la cantitatea de lubrifiant necesară poate reduce durata de viață a anumitor componente. Un ulei de motor are nevoie de o anumită vâscozitate și proprietăți specificate de producător pentru a fi cu adevărat performant.

Documentați fiecare pas

Chiar dacă vorbim de păstrarea eficienței unor piese de utilaje, uneori va fi nevoie și de unele reparații. Pentru a ști exact care este situația cu fiecare componentă în parte și care sunt piesele ce necesită mai multă atenție este recomandat să păstrați evidența.

Dacă vă notați de fiecare dată când realizați o sarcină de întreținere sau când descoperiți o problemă vă veți ușura munca și veți avea o imagine de ansamblu. În plus, dacă angajatul responsabil cu întreținerea demisionează sau este transferat în altă parte veți beneficia de continuitate, fiind la curent cu toate detaliile ce țin de utilajul respectiv.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata