spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieNICOLAE MOLDOVAN: Ministerul Agriculturii a emis avizul pentru construcția Grădinii Urbane Transilvania
spot_img

Articole noi

NICOLAE MOLDOVAN: Ministerul Agriculturii a emis avizul pentru construcția Grădinii Urbane Transilvania

Ministerul Agriculturii a emis avizul pentru construcția Grădinii Urbane Transilvania, un proiect grandios ce se va realiza în orașul Beclean și care va cuprinde o zonă de shopping, hoteluri, mall, glamping și bungalouri pe lac.

„O veste foarte bună! Ministerul Agriculturii a emis Avizul nr. 524/15.09.2022 privind startul construcției Grădinii Urbane Transilvania!“, a transmis primarul Nicolae Moldovan.

Vor fi 5 zone care vor fi concesionate investitorilor privați, astfel:

Zona 1 – Figa Shopping Village – va cuprinde 55 magazine;
Zona 2 – Vor fi 2-3 Hoteluri;
Zona 3 – Glamping – zonă specială de cazare în stil camping cu facilitați tip resort – 55 de astfel de “corturi glam”;
Zona 4 – Bungalouri pe lac – 55 de căsuțe “plutitoare” desfășurate în zona lacului;
Zona 5 – Shopping Center – cuprinde 1 mall comercial cu magazine și facilități de catering de capacitate mai mare pentru a găzdui și a cuprinde mai multe persoane în același timp, cu o zonă deschisă pentru magazine, magazine universale, hipermarketuri, servicii, afaceri și spații de birouri.Grădina Urbană Transilvania va avea o suprafață de aproximativ 10 hectare și va cuprinde o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale ale globului terestru; un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor noastre; alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în toată Grădina Urbană Transilvania cu acces direct către Băile Figa; cascade cu jocuri de apă și lac artificial (se va lua în calcul transformarea lacului în patinoar pe timp de iarnă); zonă cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent; zonă de interes cu locuri de joacă și de relaxare; tonă de interes cu un parc tematic pentru robotică; pavilion pentru prezentări pe teme educaționale; zonă de legătură cu servicii publice; amenajare acces auto și velo și pietonale propuse.

Proiectul este unul etapizat și, în total, va ajunge la 30 de milioane de euro. Prima fază se ridică la 10 milioane de euro, bani care urmează să fie primiți de la Uniunea Europeană, din fonduri dedicate turismului. Astfel de grădini urbane există în strategia ADRNV la Oradea și la Câmpia Turzi.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata