spot_imgspot_img
AcasăPoliticăDeputații PSD BN Daniel Suciu și Bogdan Ivan vin cu o serie...
spot_img

Articole noi

Deputații PSD BN Daniel Suciu și Bogdan Ivan vin cu o serie de propuneri legislative privind combaterea consumului de droguri

Deputații PSD Daniel Suciu și Bogdan Ivan vin cu o serie de propuneri legislative privind combaterea consumului de droguri.

“Sunt drogurile o problemă majoră? Evident că da! Familii distruse, tineri prinși în chinga ucigătoare a acestor blestemate de substanțe, vise distruse și mulți, mulți bani în joc. De fapt, vorbim de un fenomen alarmant. Pe care îl vedem zi de zi, și despre care a trecut vremea să vorbim și doar să citim statistici. Sunt tată dar și deputat și era de datoria mea să mă implic. Împreună cu prietenul meu deputat Bogdan Ivan Gruia, dar susținuți de Marcel Ciolacu, Alfred Simonis, punem în fața colegilor noștri deputați, dar și a societății, niște propuneri. Pentru unii vor fi dure, pentru alții poate insuficiente, dar haideți să facem ceva”, a transmis Daniel Suciu, deputat PSD.“Propunem ca polițiștii să poată face controale inopinate în unitățile de învățământ preuniversitar si universitar, publice sau private, în locațiile desfășurării unor evenimente, în cazul in care există suspiciuni certe că ar exista un risc de a se efectua tranzacții cu substanțe psihoactive. Vă rugăm, și eu și Bogdan, să analizați propunerile noastre, să le completați, criticați dacă e cazul. Orice observație e binevenită!”, a transmis Daniel Suciu.

Deputatul Bogdan Ivan: “Destinele frânte ale unor copii nevinovați și strigătul de ajutor al părinților sunt adevăratele drame de lângă noi. Din păcate, tot mai multe astfel de cazuri din tot județul nostru au ajuns în atenția publică.Să spunem că nu putem face nimic e cel mai simplu. Să pornim dezbateri este foarte bine, dar ce contează cu adevărat este ca instituțiile statului să aibă legislație pentru a putea stopa consumul de substanțe psihoactive în rândul tinerilor. Asta facem noi. Împreună cu colegul și prietenul meu, deputatul Daniel Suciu, Președintele PSD Marcel Ciolacu, Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, deputatul Nicu Niță, șefa comisiei juridice, Laura Vicol și mulți alți colegi social-democrați am depus un proiect de lege prin care completăm Legea 194/2011 privind combatarea operațiunilor cu substanțe psihoactive. Ce vom face concret: vom da putere instituțiilor statului, să aplice legea acolo unde până acum nu puteau să intervină: școli, universități sau festivaluri, prin controale inopinate.Sunt măsuri dure care pot supăra, dar situațiile de acest gen pot fi stopate doar prin măsuri ferme! Flagelul drogurilor nu poate fi oprit din vorbe, analize și intruniri, ci prin respectarea legii! Este un proiect de lege perfectibil, la care vă invit să lucrăm cu toții: Parlament, părinți, instituții, pentru a ne salva copiii! Fără droguri în școli și la evenimente!”

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata