spot_imgspot_img
AcasăUltima orăPereti mulati pentru suport lateral a excavatiilor
spot_img

Articole noi

Pereti mulati pentru suport lateral a excavatiilor

Un zid de sprijin este o structura care are scopul de a oferi stabilitate impotriva maselor masive de pamant sau roca. Designul bun al unui perete de sprijinire excavatie este esential, deoarece acesta va oferi suport lateral permanent pantelor verticale sau aproape verticale ale solului. Stabilitatea peretelui de retinere se datoreaza greutatii sale fata de cea a materialului folosit in scarpa acestuia. Dupa cum sugereaza si numele, peretii de sprijinire excavatie sunt pereti mulati conceputi pentru a retine ceva. In general, acel ceva este de obicei terenul excavat sau o parte din malurile laterale care, daca peretii mulati nu ar fi acolo, ar lua o alta forma decat cea oferita de zidul de sprijinire, gasind astfel, un echilibru stabil. 

Peretii mulati asigura suport lateral permanent pantelor semi-verticale sau verticale ale solului.Stabilitatea unui perete de sprijinire, este asigurata in mod fundamental de greutatea proprie a peretelui si greutatea materialului care se afla pe placa sa de baza. In prezent, exista diverse modele de pereti mulati de la Terratest Romania, inclusiv pereti de sprijinire ieftini. Peretii mulati sunt structuri care stabilizeaza terenul natural sau atunci cand panta naturala a acestuia este modificata. Atunci cand lucrarile de constructii necesita lucrari de terasamente care lasa fete verticale sau aproape verticale, cum ar fi la construirea de subsoluri in zone urbane sau suburbane si la construirea de statii de transport public pentru utilizare subterana, trebuie sa se construiasca pereti mulati.

Proiectare ziduri de sprijinire excavatie

In proiectarea peretilor mulatide calitate, exista o varietate de factori de luat in considerare, indiferent daca sunt destinati utilizarii rezidentiale sau comerciale. Acelasi standard se aplica peretilor mulati pentru constructia unui  pod. In functie de aplicatie si din experienta ta, s-ar putea sa te intrebi ce stil de pereti mulati vor functiona cel mai bine pentru santier, cat de adanca ar trebui sa fie excavatia, daca este nevoie de armatura sau ce material este cel mai bun pentru locatie. Inainte de a incepe proiectareaperetelui de retinere, specialistii iau in considerare locatia si factorii de mediu, care pot cauza defectarea peretelui de retinere. Construirea peretilor mulati necesita o planificare avansata si o proiectare atenta, pentru a preveni prabusirea acestuia. 

Din acest motiv, specialistii au cel mai bun personal calificat pentru proiectarea peretilor mulati. Pentru a proiecta corect unzid de sprijinire excavatie, un inginer trebuie sa cunoasca parametrii solului, adica greutatea unitara, unghiul de frecare si coeziunea solului retinut in rambleu si a solului de sub placa de baza. Cunoasterea proprietatilor solului permite inginerilor sa determine distributia laterala a presiunii care trebuie luata in considerare in proiectare. Trebuie sa se determine tipul, capacitatea portanta, parametrii de stres si unghiul de frecare (rezistenta la miscare) a solului etc. In general peretii mulati asigura pereti stabili, fermi si puternici.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata