spot_imgspot_img
AcasăDiverseOpel Corsa D - Cat este de fiabila?
spot_img

Articole noi

Opel Corsa D – Cat este de fiabila?

Opel Corsa D este cea de-a 4-a generatie a binecunoscutului model german, care a reusit sa se impuna prin fiabilitate, piese ieftine si un numar urias de oameni care o conduc in intreaga lume.

Istoria Corsa a inceput in 1982 cu Corsa A, o masina de oras care venea in mai multe variante: Hatchback cu 3 si 5 usi, berlina notchback cu 2 si 4 usi sau break cu 5 usi (disponibila in China)

Succesul Corsa A a dus la aparitia Corsa B in 1993, un model cu forme rotunjite si moderne si 7 ani mai tarziu la aparitia Corsa C, un model cu fiabilitate mult mai buna si persormanta credcuta.

In 2006 apare modelul Corsa D, care inca se gaseste pe strazile din toata lumea. Construit in colaborare cu Fiat, acesta se bazeaza pe platforma Grande Punto si mosteneste foarte multe elemente metalice de la brandul italian.

Datorita numeroaselor Piese auto Opel Corsa D atractive ca pret si a fiabilitatii, modelul este un succes. atat in varianta pe benzina, cat si in cea pe motorina. Astfel, in 2010 apare un facelift cu o imagine mai moderna, cu faruri Eagle Eye, o grila noua si un aspect mai sportiv.

Cat de fiabila este Corsa D si de ce merita sa investesti intr-un astfel de model?

Dintre toate modelele de Corsa, Corsa D este singurul care a reusit sa se remarce atat prin pretul mic de achizitie cat si prin fiabilitate, siguranta si confort. Pretul pentru o revizie Opel Corsa D este, de regula, foarte mic, ceea ce face modelul sa fie un concurent puternic pentru competitorii Ford Fiesta sau VW Polo.

Exista mai multe motive pentru care utilizatorii de Corsa apreciaza acest model:

  • Are o suprafata vitrata de mari dimensiuni care ajuta la manevrabilitatea in trafic;
  • Este foarte bine optimizata din punct de vedere al dimensiunilor, fiind usor de parcat in spatii inguste;
  • Ofera o doza mare de confort, atat pentru soferi, cat si pentru pasageri;
  • Este prima generatie a modelului de clasa mica de la Opel care obtine 5 stele la testele EuroNCAP;
  • Este construita cu materiale rezistente la lovituri accidentale si este bine inchegata. Chiar daca materialele din interior sunt, in cea mai mare parte din plastic, acestea sunt destul de rezistente si atractive din punct de vedere estetic.

Este adevarat ca Opel Corsa D nu are doar avantaje. Este o masina destul de greoaie care pune in dificultate modorul de mic litraj iar coloana de directie are o toleranta redusa la uzura, mai ales in cazul modelelor din 2006-2008. Cu toate astea, Opel Corsa D este o masina fiabila, care merita toata atentia.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata