Primarul Nicolae Moldovan a rezolvat problema scumpirilor materialelor de construții în contextul derulării celor mai importante proiecte

0
199

Varianta de ocolire a oraşului Beclean din judetul Bistrita-Nasaud se află în plin proces de construcție, urmând ca la final, aceasta să preia tranzitul vehiculelor grele. Prin oraș va fi permisă doar circulația autoturismelor, astfel urmând a se reduce timpul și cheltuielile de deplasare pe această porțiune a DN17.

Potrivit primarului Nicolae Moldovan, lucrările vor continua chiar și în condițiile scumpirii materialelor de construcții, situație pe care echipa de la Beclean a rezolvat-o prin adiționarea contractelor.

Drumul national DN17 Dej- Bistrita traverseaza orasul Beclean pe o lungime de aproximativ 4 km, iar traseul variantei are o lungime de 1,195 km, din drumul national DN17D la km 4+677 spre dreapta, traverseaza raul Somes şi se racordeaza la drumul national DN17/E58 la km 27+505 spre stanga. Pentru traversarea raului Someşul Mare intre kilometrul 0+333,45- 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60 m. La desprinderea din DN17D şi la racordarea variantei cu DN17/E58 s-au prevazut sensuri giratorii, care asigura legaturi in toate directiile şi conditii optime pentru asigurarea circulatiei.

Un alt punct important pe agenda primarului Nicolae Moldovan rămâne dezvoltarea Stațiunii Băile Figa.

Mai multe detalii ne-au fost oferite in cadrul emisiunii Insider, marca Decisiv.ro.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.