spot_imgspot_img
AcasăDiverseCare sunt cele mai populare tipuri de porti metalice?
spot_img

Articole noi

Care sunt cele mai populare tipuri de porti metalice?

Esti in cautarea unei porti metalice moderne, care sa iti ofere siguranta, sa arate bine si sa fie usor de intretinut? Partea buna este ca ai de ales intre extrem de multe variante, care mai de care mai interesante. Partea nu tocmai buna este ca alegerea poate sa fie destul de dificila atunci cand ai multe optiuni.

Inainte de a lua o decizie privind poarta perfecta, este bine sa te informezi in legatura cu tipurile de porti de aluminiu pentru care poti opta si cu avantajele si dezavantajele fiecarui tip.

Care sunt cele mai populare tipuri de porti metalice?

  1. Portile din fier forjat. Foarte multi oameni apreciaza fierul forjat gratie maleabilitatii si rezistentii de care da dovada. Foarte placut din punct de vedere estetic, destul de atractiv din punct de vedere al costurilor si cu o oferta bogata, fierul forjat este o solutie de luat in calcul. Singurul sau dezavantaj ar fi faptul ca rugineste atunci cand nu este tratat cum trebuie.
  2. Portile din aluminiu. Daca vrei o solutie anticoroziva, usoara si maleabila, aluminiul este mult mai potrivit. O poarta din aluminiu este usoara, poate fi automatizata usor si rezista fara probleme in fata factorilor externi. Costul poate fi o problema, insa, aluminiul fiind de doua ori mai scump decat fierul forjat;
  3. Portile din otel. Otelul se remarca printr-o rezistenta foarte buna la impact si la uzura. Daca este tratat corespunzator, poate sa reziste fara probleme peste 2 decenii. Nu este un material chiar atat de usor de prelucrat, insa si este destul de greoi;
  4. Portile din sipca metalica. Sipca metalica este o solutie estetica, foarte apreciata in ultima vreme. Aceasta imita lemnul, insa are proprietatile metalului: nu putrezeste, nu este mancata de carii, etc. Costul sipcilor metalice nu este tocmai mic, insa montajul este foarte simplu ceea ce face punerea in opera sa fie destul de ieftina;
  5. Portile din tabla. Cel mai economic material pentru porti este tabla. Daca in trecut portile de tabla nu aratau tocmai bine, astazi, gratie tehnologiei moderne de debitare si a vopsirii in camp electrostatic, pot arata excelent fiind o solutie foarte atractiva.

Oricare ar fi poarta pe care o alegi, este bine sa ai in vedere cateva aspecte: cat este de sigura? Cum se integreaza din punct de vedere estetic cu casa si gradina? Cum se integreaza in cartier? Cat de usor este de automatizat? Cat rezista pe termen lung? Are nevoie de ingrijire? In functie de raspunsul la aceste intrebari poti gasi porti cu adevarat atractive, atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere functional.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata