spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieȘefii Electrica au demonstrat bistrițenilor că fac orice vor în oraș, chiar...
spot_img

Articole noi

Șefii Electrica au demonstrat bistrițenilor că fac orice vor în oraș, chiar dacă asta înseamnă distrugerea peisagisticii urbane

La Bistrița, toaletările de arbori se pot face oricând, dacă sunt comandate de șefi de firme mari. O demostrează dezastrul produs pe strada Andrei Mureșanu de cei de la Electrica, deranjați de avariile frecvente de pe reteaua lor. Au promis de nenumărate ori, și pe vremea primarului Ovidiu Teodor Crețu, și acum, că vor îngropa cablurile de curent ce trec de-a lungul străzilor. Nu au îngropat până acum niciun metru de fire, însă au găsit una dintre cele mai dezastruoase soluții: au tăiat coroanele copacilor de pe strada Andrei Mureșanu, astfel încât acestea să nu mai deranjeze traseul cablurilor.

Cu riscul de a mă repeta, așadar, masacrul de pe Andrei Mureșanu se “datorează” unor mâini pricepute în manevrarea drujbei. Bine, să nu credeți că ar avea și creier…nu!…sau dacă au, probabil că simt o plăcere absolut înfiorătoare fiind predispuși la distrugere. Am aflat că masacrul a fost pus în practică la comanda șefilor de la Electrica, oameni cu școală, de la care aveam pretenții. Mai exact, enervați că se tot confruntă cu avarii pe rețeaua de electricitate, aceștia s-au gândit că cel mai potrivit ar fi să arunce întreaga vină pe bieții copaci și să îi și pedepsească. Au trimis pe niste unii zei cu drujba în mână – să-și facă de cap pe strada mea

Lăsând la o parte plăcerea personală de a savura zilnic cafeaua privind la singura bucurie oferită de natura de la fereastra mea și meditând la miracolele vieții, pe care mi-au retezat-o în cateva zeci de minute în sunet de drujbe, sunt foarte mâhnită pentru că mi-au luat și speranța că, în vara asta, eu și vecinii mei vom inghiți mai puțin praf de pe șosea. Mă gândesc și la doamnele care mai stăteau pe băncile din fața blocurilor, privind copacii și căutând acel secret al longevității ascuns printre crengi. Vă garantez că și eu, și ele, am avut un șoc la vederea rezultatelor acțiunii ălora. Normal că am pus vina pe primarul Ioan Turc și l-am și înjurat, că doar a trecut postul, nu? Ca să aflu de dimineață că ar trebui să îmi retrag toate înjurăturile adresate domniei sale pe această temă și să le îndrept spre alții. De când am aflat cele menționate, mă tot întreb: “Măi oameni buni, în ce lume trăim?! Cât mai putem înghiți tot felul de abuzuri fără să reacționăm în vreun fel? Cum e posibil ca o companie atât de mare precum Electrica să facă ce vrea pe strada mea, să distrugă necontrolat, fără vreo autorizație din partea nimănui? Cum e posibil ca bistrițenii să fi devenit atât de indiferenți încât să nu se fi găsit un bărbat curajos sau chiar câteva femei care să spună “Jos drujbele de pe copacii noștri!?” Da, sunt ai noștri, pentru că suferim de fiecare dată când sunt distruși de unii și de alții. Primăria i-a curățat la timpul potrivit, iar în urmă cu câteva săptămâni au început să le dea frunzele și florile. Ne-am bucurat că, în sfârșit, avem coroane bogate și frumoase, iar la fiecare adiere de vânt admiram jocul nevinovat al frunzelor, însoțit de cânt de păsărele.

De ieri, ne simțim la fel de goi precum copacii, și conștientizăm pericolul ce ne pândește: data viitoare va fi o altă firmă care va interveni tot fără autorizație și ne va reteza alte bucurii pentru că, nu-i așa, e suficient să fii mare pe piață, ca să poți să îți permiți orice abuz.

Acestea fiind faptele petrecute și susținute de fotografii, în numele tuturor locuitorilor de pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița, afectați de intervenția Electrica asupra copacilor aflați pe domeniul public al municipiului, solicit în mod imperativ comisarilor Gărzii de Mediu și reprezentanților Primăriei Municipiului Bistrița să sancționeze drastic această acțiune a societății Electrica.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata