spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieCOMUNICAT DE PRESĂ – ÎNCEPERE PROIECT
spot_img

Articole noi

COMUNICAT DE PRESĂ – ÎNCEPERE PROIECT

Achiziționarea de echipamente de protectie medicala, pentru Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna”, cod SMIS 2014+ 143136

COMUNA RODNA, cu sediul în localitatea Rodna, județul Bistrița – Năsăud, strada Principală, nr. 756, România, telefon 0744246970

Obiectivul general al proiectului: este dotarea unitatii de invatamant Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna, cu echipamente de protectie/dispozitive medicale, in vederea gestionarii crizei sanitare si diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS-Cov-2.

Dotarea unitatii de invatamant, Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna, cu echipamente de protectie/dispozitive medicale, in vederea gestionarii crizei sanitare si diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS-COV-2. Proiectului contribuie la Obiectivele POIM, la Axa Prioritara 9 Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin prioritatea de investitii 9a Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate, promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati si Obiectivul Specific 9.1 Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 vizeaza promovarea investitiilor necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2, intrucat urmareste actiuni specifice, clare si justificabile in acest sens, respectiv: achizitia de echipamente de protectie/dispozitive medicale de tipul: masti, dezinfectanti, termoscaner, nebulizator, termomentru, covor decontaminare. Toate aceste produse sunt destinate elevilor si cadrelor didactice din comuna Rodna, scopul fiind protejarea sanatatii comunitatii si reducerea inegalitatilor de ordin social. Proiectul va permite derularea activitatilor educationale in conditii de siguranta astfel putand fi asigurat accesul la educatie a tuturor categoriilor de elevi, fiind redusa/eliminata stigmatizarea pe motiv de gen, etnie, nationalitate, conditii financiare etc. Astfel, prin proiect, solicitantul isi propune crearea capacitatii adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS – COV – 2 in sistemul public de educatie preuniversitara, respectiv la nivelul Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna.

Proiectul se implementează de către beneficiarul COMUNEI RODNA, reprezentată legal prin domnul Grapini Valentin-Iosif, primar, în calitate de beneficiar al finanțării. Beneficiar proiect: COMUNA RODNA

Rezultatele prevazute proiectului:

1.  Achizitionarea de echipamente de protectie medicala, dezinfectanti, precum si alte echipamente de acest tip – rezultat: asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19. 
2.  Management de proiect – rezultat: asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului.
3.  Informare si publicitate – rezultat: asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru programele finantate din fonduri europene, conform prevederilor manualului de identitate vizuala. 

Cod proiect:143136

Perioada de implementare a proiectului:27 luni

Valoarea totala a proiectului: 786.437,50 lei

Valoare cofinantare 0 lei

,,Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020”

Date de contact:

COMUNA RODNA, cu sediul în localitatea Rodna, județul Bistrița – Năsăud, strada Principală, nr. 756, România, telefon 0744246970,cod postal 427245.

Telefon 0744246970, E-mail: primariarodna@gmail.com

https://comunarodna.ro/

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata