A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud susține și apreciază copiii care reciclează!

0
195

Atunci când implicăm copiii în acțiuni de colectare separată a deșeurilor, iar aceștia înțeleg importanța eforturilor lor, se nasc exemple de bună practică și ne fac să privim spre viitor cu speranță.

Doamna profesoară Camelia Pojar de la Școala Generală ”Ștefan cel Mare” din Bistrița, a construit un proiect ”Eco Furnicuțe” prin care copiii clasei a IV-a D sunt încurajați să colecteze deșeurile reciclabile și să le depună în containerele aferente fiecărei fracții. Pe de altă parte, o altă componentă a proiectului a fost utilizarea cât mai creativă a deșeurilor reciclabile. Bradul de Crăciun al clasei a fost împodobit în întregime cu decorațiuni din deșeuri reciclabile.

De la începutul acestei inițiative au fost colectate separat peste 1 tonă de hârtie / carton și câteva sute de kilograme de plastic / metal, prin efortul unei singure clase de elevi. Dacă ne gândim că fiecare tonă de hârtie / carton reciclată salvează cel puțin 17 copaci, înțelegem impactul pe care acești copii îl au aspura mediului înconjurător.

Pentru încurajarea acestui efort, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud a oferit copiilor diplome de merit și Tricouri personalizate prin care să inspire și alți copii să le urmeze exemplul, pentru că educația despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor trebuie să înceapă încă de pe băncile școlii.

Haideți să le punem pe toate la locul lor.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.