spot_imgspot_img
AcasăSportJoc superb făcut de handbalistele Gloriei în meciul cu Zalăul lui Tadici:...
spot_img

Articole noi

Joc superb făcut de handbalistele Gloriei în meciul cu Zalăul lui Tadici: 29-26, o victorie meritată!

Cu o echipă însetată de handbal, Radu Alexandru Moldovan, antrenorul Gloriei 2018, și-a gândit aproape fără cusur strategia pentru meciul cu HC Zalău, meci considerat ca un mic derby al echipelor cu vedere „europeană”.

Sala Liceului cu Program Sportiv din Bistrița a găzduit cea de-a doua partidă a bistrițencelor din primul turneu al retului de campionat. Tensiunea acestui meci al orgoliilor dar și al poziției din clasament s-a simțit amplificată.

Gloria 2018 ocupa locul 8 înaintea acestui meci, iar Zalăul lui Tadici poziția a 9-a, cu trei puncte în spatele bistrițencelor, astfel că o victorie a sălăjencelor le-ar fi propulsat pe acestea către locurile „europene” ale Ligii Florilor.

Meciul a fost la discreția bistrițencelor, acestea conducând de la bun început, după ce au egalat la 1. La pauză scorul a fost de 13 la 9 în favoarea gloristelor, iar în a doua repriză acestea au condus la o diferență aproape constantă de 6 goluri.

După jumătatea reprizei secunde, bistrițencele ridică piciorul de pe accelerație și lasă adversarele să se apropie la două goluri diferență. Cu excepția ultimului atac care a fixat tabela de marcaj la trei goluri diferență, scorul final fiind de 29 -26, gloristele au pierdut cinci atacuri consecutive.

Presiunea meciului a fost adusă și de pe margine, căci brigada de arbitrii formată din cuplul vrâncean M.Draghici și V.Dragut, „susținuți” de observatorul federal, bucureșteanul D. Manea, și-au pus și ei amprenta, jucătoarele Gloriei 2018 primind nu mai puțin de 8 eliminări!

Gheorghe Tadici a catadicsit să acuze arbitrajul, probabil nu a fost destul de părtinitor în favoarea echipei sale. De pe margine, cel mai înflăcărat suporter al sportivelor echipate în roșu și negru a fost președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, care și-a eliberat parcă toate tensiunile acumulate în timpul constituirii bugetului județean.

Meciul a fost unul superb, cu o apărare exemplară a Gloriei și cu faze de atac rapide și eficiente la repunerea mingii în joc de la mijlocul terenului. Paradele de Paulei, coordonarea de la 9 metri a Laurei Pristaviță, măestria „veteranei” Alice Ardean Elisei. De remarcat jocul excelent făcut de mai tânăra Moroianu și cel al spanioloaicei Rodriguez.

Au înscris pentru Gloria 2018: Laura Pristăvița 7 goluri , Almudena Rodriguez 5, Nicoleta Dinca 4, Andra Moroianu 4, Valentina Ardean Elisei 4, Daniela Ratiu 2, Natallia Vasileuskaya – 2, Mariana Costa 1.

Gloria 2018 va juca următorul meci în compania Rapidului, o altă echipă ce ne stă în calea locurilor „europene”, joi, 29 aprilie, în Sala Piolivalentă. Meciul se joacă fără spectatori însă va fi transmis în direct la TVR1, începând cu ora 18:30.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata