spot_imgspot_img
AcasăEditorialDin categoria „CĂȚELUȘI POLITICI”: lătrăturile nu rezolvă probleme! Mâinile strânse bărbătește, da...
spot_img

Articole noi

Din categoria „CĂȚELUȘI POLITICI”: lătrăturile nu rezolvă probleme! Mâinile strânse bărbătește, da (nu e cazul în Bistrița-Năsăud)! Dolha vs. Niculae, deșeuri vs. politică

Răsuflăm liniștiți, în prefecturi se pot relua grohăielile politice, ceea ce ne conferă o imagine corecta asupra activității prefecților și a subprefecților. Ședințele de colegiu prefectural, sau oricare manifestare verbală sau în scris a înalților demnitari, se transformă în elaborate ședințe de partid.

O problemă spinoasă a județului Bistrița-Năsăud este cea a deșeurilor. Râurile sunt pline de mizerii, mai ceva ca o campanie electorală, platformele de colectare sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire, pulimea educată își face mendrele pe plaiurile penei de păun, iar ai noștri diriguitori joacă bambilici cu responsabilitățile.

Zilele trecute a avut loc o întâlnire sub egida Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, la care a luat parte și noul director al Adi Deșeuri. Astfel, Stelian Dolha și Cristian Niculae s-au văzut față în față, respectând distanțarea socială. Atât!

E foarte bine că cele două instituții s-au reunit la masa discuțiilor, însă niciunul dintre cei doi capi de serie nu s-au putut abține de la băgatul botei prin gard, adică de la polologhie și atacuri politice. De fapt, cei doi s-au întâlnit pentru puțin circ, căci le era dor.

În loc să trateze subiectul administrativ, fiecare pe parcela lui, cei doi s-au apucat de reproșuri. Foarte constructiv, bărbătește am putea spune! Conform timponline.ro, prefectul a spus că nu va mai ține rețeta influenței politice în care primarul amendat cere ajutorul partidului:

Nu ne mai salvează șeful. Eu garantez că șeful nu mai salvează în momentul în care a încălcat legea, dar pentru asta le cer responsabilitate! (…) Astăzi putem face curățenie într-un singur fel în județul Bistrița-Năsăud: amenzi mari și intransigență. Pe primari îi asigur eu, prefectul județului Bistrița-Năsăud, că vremea în care președintele Consiliului Județean coboară la etajul întâi și face agenda, a trecut, e PA! E PA! Astăzi am spus tuturor instituțiilor că le cer să schimbăm modul de abordare în județul Bistrița-Năsăud”, a precizat Stelian Dolha conform sursei citate.

Păi bine, domnule prefect, acuzi politizarea cu… politizare? Ce-i drept, ipocrizia nu iese nici cu igienol, nici cu spirt sanitar și nici vaccinul nu are efecte în această zonă: „Avem trei ani de grație – 2021, 2022 și 2023 – în care nu mai sunt alegeri – în care pot să-și permită și primarii să ia la rost cetățenii pentru că nu o să le mai ceară votul. Sunt singurii ani de grație pe care îi avem la dispoziție” – gândirea prefectului politruc. Reluăm: hai acum pe ei, pe mama lor, că în 2024 avem din nou alegeri și atunci nu mai putem.

De cealaltă parte, noul administrator al ADI Deșeuri, fost viceprimar și președinte al organizației municipale PSD, nu se abține în a replica, evident tot politic: „Aveți în coordonare, domnule prefect, cel puțin 5 instituții cu atribuții și competență de control pe domeniul deșeurilor. Sunteți prefectul județului de aproape doi ani și mie mi-e greu să cred că doar acum conștientizăm cu toții acest fenomen”, a spus Cristian Nicolae, fără să uite atacul politic: „Cu trei poze făcute pe malul apei, încălcați în cizme de cauciuc, pentru a le pune pe Facebook și a arăta că ne pasă, nu vom rezolva niciodată problema abandonului de deșeuri”, o replică demnă de cel ce se fotografia la fiecare petic de asfalt turnat din bordură-n bordură.

Una peste alta, în urma acestei întâlniri epocale dintre cei doi bărbați ai județului s-a rezolvat fix trânta! Bine, Cristian Niculae chiar a crezut în disponibilitatea prefectului pe tema deșeurilor, iar Dolha a mai punctat politic și pe această speță.

Și vă mai mirați că ies oamenii în stradă…

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata