spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieSituația devine „sufocantă” la Bistrița: scenariul ROȘU, iminent! S-a depășit indicele de...
spot_img

Articole noi

Situația devine „sufocantă” la Bistrița: scenariul ROȘU, iminent! S-a depășit indicele de 3 la mie, urmează din nou închiderea restaurantelor. Accesul în marile magazine nu poate fi restricționat decât într-o anumită situație, una discriminatorie

Valul trei al infectărilor cu noul coronavirus a lovit și municipiul Bistrița, înregistrându-se deja indicele de 3 cazuri la mia de locuitori. Prefectul Stelian Dolha ia în calcul aplicarea măsurilor pentru „scenariul roșu” începând de luni.

Tot mai multe cazuri de infecție cu SARS-Cov2 au fost înregistrate în ultimele zile în municipiul Bistrița, sistemul sanitar fiind deja în alertă. În secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri dedicate persoanelor infectate cu noul coronavirus, iar în celelalte secții covid se înregistrează tot mai multe internări.

Prefectul Stelian Dolha susține că „situația devine sufocantă, apăsătoare”, rata infectărilor raportată la ziua de ieri, 18 martie, fiind de 3,07 ‰. „Dacă și în cursul zilei de azi vom avea o rată a infectărilor care se menține peste indicele de 3, atunci suntem nevoiți să luăm măsurile din scenariul roșu la Bistrița. Acest indice, la nivelul zilei de ieri, cuprindea inclusiv focarul de la Penitenciar, acolo unde au fost înregistrate 20 de cazuri în rândul deținuților, însă aceștia au fost transferați la penitenciarul-spital de la Jilava, astfel că vom scoate acest număr din raportările de azi. Însă dacă rata infectărilor se va menține totuși peste 3, atunci voi propune, cred că în ședința de azi a Comitetului, aplicarea măsurilor începând de luni”, a precizat prefectul într-un interviu propolitica.ro.

Acesta a mai precizat că aceste măsuri nu vor persista deoarece nu crede că situația se va lungi, având în vedere faptul să în Bistrița și în județul Bistrița-Năsăud se vaccinează masiv. „Din 23 martie mai deschidem încă trei centre de vaccinare și începem practic vaccinarea masivă a populației, adică intrăm în etapa a III-a”, a mai declarat Dolha pentru sursa citată.

În scenariul roșu se vor închide restaurantele, cafenelele, barurile, cinematografele, însă nu va fi restricționat accesul în magazine și supermarketuri, acolo unde se știe că nu există nicio restricție de acest gen. Prefectul susține că a vorbit cu managerii supermarketurilor din Bistrița și că a primit asigurări că se vor lua măsuri specifice perioadei, însă aglomerația specifică din aceste unități continuă să existe.

„Restricționarea accesului în aceste magazine, respectiv o încărcare de maxim 30%, se poate impune doar în cazul carantinei”, a precizat Stelian Dolha, însă nu a spus de ce aceste măsuri nu se pot lua în cazul supermarketurilor dar se aplică în cazul HoReCa sau a cinematografelor, majoritatea fiind tot din domeniul privat, inducând o discriminare în acest sens.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata