spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieCum se „hacker-ește” parcarea în Bistrița: fraierii plătesc, restul nu! Cât de...
spot_img

Articole noi

Cum se „hacker-ește” parcarea în Bistrița: fraierii plătesc, restul nu! Cât de CINSTITĂ e municipalitatea în raport cu cetățeanul cinstit

Ați plătit parcarea în pandemie la Bistrița? Dacă da, să fiți sănătoși, dacă nu… la fel! Cu alte cuvinte, cei care, din spirit și responsabilitate civică, au catadicsit să achite parcarea, nu au făcut altceva decât să plătească o taxă trecută pe „silent”.

Dacă în primele luni de pandemie a decurs totul din inerție, imediat după momentul carantinei generale parcările au început să se umple, însă doar cei „conștiincioși” au mai plătit. Din partea municipalității nu au venit informații legate de aceste taxe, așa că… fiecare după cum l-a tăiat capul.

În zona centrală, acolo unde ponderea parcărilor cu plată este mai mare și traficul la fel, mai mulți șoferi erau nedumeriți: se mai plătește taxa de parcare sau nu? Unii dintre polițiștii locali, trecuți deja în subordonare la Poliția Națională, spuneau șoptit celor „interesați” că nu are rost să mai plătească deoarece „nici dracu nu mai verifică”:

„Suntem toți direcționați către alte misiuni, nu mai facem verificări în parcări. Nu plătiți că nu are rost, nu verifică nimeni. Ș-apoi e pandemie…” – au fost cuvintele unui astfel de polițist local, într-o conversație surprinsă la doi pași de Primărie și de sediul Poliției Locale.

Alți șoferi, care nu au avut „norocul” de a se întâlni cu astfel de „comunicatori”, au plătit taxele conform uzanțelor. Tot conform uzanțelor, alții și-au plătit în continuare abonamentele de parcare sau au trimis sms-uri. Alții nu, și nimeni nu a cârâit nimic…

Conform Primăriei Bistrița, în perioada martie 2020 – ianuarie 2021 s-au încasat taxe de parcare non-rezidențială în cuantum de 330.000 de lei, ceea ce înseamnă JUMĂTATE din suma încasată în aceeași perioadă a anului trecut, respectiv martie 2019 – ianuarie 2020. Mai jos puteți vedea un tabel cu taxele defalcate, primite de redacția noastră în urma unei cereri formulate în acest sens către municipalitate:

Din cele prezentate mai sus, dar și din cele declarate de mai multe persoane din aparatul administrativ off the record, totul a rămas la voia întâmplării: cine a vrut să plătească – a plătit, cine nu – nu! Însă această non-acțiune tacită a Primăriei este una cât se poate de imorală și deloc corectă față de toți cetățenii, fie ei rezidenți sau turiști!

Dacă tot nu mai avea cine să verifice plățile în parcări, atunci se putea anunța, frumos și cinstit, populația în acest sens, fără să fie această departajare între șmecheri și fraieri!

Această situație continuă și în aceste vremuri. Cei care nu știu că nu-i verifică nimeni – plătesc. Cei care știu deja acest lucru – nu mai plătesc, iar municipalitatea nici acum nu are de gând să fie cinstită măcar față de cetățenii cinstiți!

Latest Posts

Nu rata