spot_imgspot_img
AcasăUltima orăGranturi, IMM-uri, fraudă și DNA în Regiunea de Nord-Vest. Bistrița-Năsăud se află...
spot_img

Articole noi

Granturi, IMM-uri, fraudă și DNA în Regiunea de Nord-Vest. Bistrița-Năsăud se află pe listă

Sute de firme care s-au înscris în Programul de granturi nerambursabile denumit ”Măsura 3 pentru IMM-uri” sunt suspectate că ar fi fraudat banul public. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că instituția pe care o reprezintă a depus plângerea penală, iar din documentele întocmite de procurori reiese că 1.100 de firme au depus aplicații suspecte, cu 48 de ore înainte de finalizarea proiectului. 243 de firme suspecte de fraudarea banului public provin din Regiunea de Nord-Veste, regiune care curpinde judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj. Potrivit unei situații făcută publică de ”Europa Liberă”, lista norocoșilor care sunt acum în vizorul DNA cuprinde 1.100 de firme din toată țara.

Europa Liberă a obținut o parte din documentele primite de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și care privesc posibila fraudare a programului de 500 de milioane de euro de sprijinire a firmelor afectate de pandemie. Statul român a acordat finanțări de până la 200.000 de euro din proiectele firmelor care s-au înscris în Programul Măsura 3. Societățile erau obligate să asigure din surse proprii o parte din proiectul propus pentru granturile publice. Toate cele 1.100 de firme au știut ce numere să completeze în aplicație ca să primească banii statului, dar să aibă și cel mai mic procent posibil de finanțare proprie în proiecte, potrivit romania.europalibera.org.

Lista firmelor, dar și mai mult informații găsiți pe https://romania.europalibera.org/a/dna-va-ancheta-1-100-de-firme-lista-completa/31111146.html

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata