spot_imgspot_img
AcasăDiverseDrumul până la pârtia Cocoș - Bistrița, între bucuria copiilor și nervii...
spot_img

Articole noi

Drumul până la pârtia Cocoș – Bistrița, între bucuria copiilor și nervii șoferilor

Cei care frecventează Pârtia de pe Dealul Cocoșului, după doar câteva zile de tranzitare a drumului ce duce și la Aerodrom– denivelat și presărat cu gropi fără număr – sunt nevoiți să-și facă o revizie la mașină.

6 zile cât a fost deschisă pârtia, mi-am dus copilul acolo pentru a exersa schiatul…. de 6 ori dus-întors pe cei 1000 de metri de drum plini de gropi și noroi, vă dați seama cam cum a sunat mașina mea, de stratul de mizerie depus sub ea nu mai zic… nu înțeleg de ce nu s-au acoperit gropile astea cu ceva, măcar să putem trece mai ușor pe acolo. Se putea găsi o soluție de moment… când a fost zăpadă depusă, a fost mai ușor să trecem pe acolo, dar acum e dezastru….e pur și simplu dezinteres, așa a fost și anul trecut, ne-a mărturisit un bistrițean stabilit în imediata vecinătate a pârtiei de pe Dealul Cocoșului.

Deși s-au înregistrat ninsori răzlețe pe teritoriul municipiului, începând de astăzi este redeschisă Pârtia Teleschi, după ce din cauza condițiilor meteo nefavorabile, 3 zile a fost închisă. Cei de la întreținere au făcut eforturi pentru ca pârtia să fie redeschisă, însă de peticeala porțiunii de drum, imediat după trecerea podului până la parcarea de lângă zona de agrement, municipalitatea a trecut cu vederea. Nervii șoferilor care tranzitează acest tronson sunt puși la încercare de fiecare dată, stresul fiind reluat de astăzi. Primarul Bistriței, Ioan Turc, intenționează să rezolve aceasta situație, însă are nevoie de timp. Degeaba pui piatră pe el, nu rezistă… în condițiile în care ninge, ai probleme cu zăpada, se mai pune sare…nu este o soluție, soluția este, clar, asfaltarea drumului…intenționez ca anul acesta, prin Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița acea porțiune de drum să fie asfaltată, a declarat edilul. Această operațiune nu poate fi făcută acum pentru că nu sunt favorabile nici condițiile meteo și nici contextul economic, Turc amintind că încă nu este aprobat bugetul local, însă, a dat asigurări că ceea ce își propune, și face.

Reamintim că Pârtia de pe Dealul Cocoșului este un obiectiv pe care administrația publică localăcoordonată de Ovidiu Crețu l-a construit cu bani din bancă (n.r. peste 4 milioane de euro), de la inaugurare funcționând câteva zile pe sezon, performanța înregistrându-se în anii 2018-2019 când pârtia a fost deschisă timp de 2 săptămâni.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata