spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieCONSILIUL JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD INTERVINE ÎN REZOLVAREA SITUAȚIEI DRUMULUI DE PE VALEA ILVELOR
spot_img

Articole noi

CONSILIUL JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD INTERVINE ÎN REZOLVAREA SITUAȚIEI DRUMULUI DE PE VALEA ILVELOR

Reprezentanții autorității județene au intervenit luni, 25 ianuarie 2021, pentru reluarea lucrărilor pe DJ 172 D care leagă Ilva Mică de Măgura Ivei, după ce constructorul a sistat lucrările din cauza vremii nefavorabile, iar conducătorii auto de pe Valea Ilvelor și-au exprimat nemulțumirea față de starea drumului.

 ”Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a luat act de situația de pe Valea Ilvelor, cu drumul județean aflat într-o stare degradată, suntem în asentimentul cetățenilor și vom supraveghea  atent situația, astfel încât  toate lucrările care se vor executa pe baza contractului cu constructorul, să fie făcute în timpii contractuali și să aibă o calitate optimă. În urma discuțiilor avute azi de dimineață cu reprezentanții constructorului, la ora 9.00 utilajele se aflau în teren și începeau activitate. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a desemnat un reprezentant de la drumuri județene, care va fi tot timpul în contact cu echipele de muncitori din teren și va supraveghea tot timpul stadiul în care se află lucrările. După cum știți, contractul conține proiectare, obținerea tuturor avizelor și execuția. Prin contract sunt vizate construcția de șanțuri și de rigole, amenajarea de podețe și ziduri de sprijin. Suntem convinși că fiind vorba despre un constructor serios, cu resurse, acesta își va respecta termenii contractuali.”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes.

Zeci de conducători auto au protestat sâmbătă, 23 ianuarie 2021, cu mașinile în stradă, față de starea drumului care leagă comunele Ilva Mică și Măgura Ilvei, din județul Bistrița-Năsăud, cu o lungime de aproximativ 18 km. Oamenii nu mai au răbdare cu autoritățile care le promit mereu reabilitarea drumului județean 172 D pe Valea Ilvelor și spun că au de gând să blocheze camioanele care traversează zona, până când vor vedea că autoritățile fac ceea ce au promis. Și  primarii comunelor de pe Valea Ilvelor sunt în asentimentul cetățenilor și spun că mulți dintre ei sunt foarte dezamăgiți cu privire la greutatea cu care înaintează execuția lucrărilor în acest caz.

Promisiunea referitoare la reabilitarea drumului de pe Valea Ilvelor a fost făcută în repetate rânduri de toți politicienii sau de oamenii din administrația publică, care de-a lungul timpului și-au făcut campanie electorală pe Valea Ilvelor: Liviu Rusu – fost președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean – fost deputat de Bistrița Năsăud, Daniel Suciu – fost vicepremier, actual deputat și  Emil Radu Moldovan – președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud începând din 2012 și până în prezent.

Pe de altă parte, însă, cetățenii cunosc foarte bine situația creată în urmă cu puțin timp de un alt constructor căruia i-a fost reziliat contractul de execuție a lucrărilor, tocmai pentru nerespectarea termenelor de execuție. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reluat licitația, iar în urma acesteia a semnat, în primăvara anului 2020, cu asocierea de firme MIS Grup – LDP – Diluca Project SRL, un nou contract de proiectare și lucrări pentru acest sector de drum, care face parte din cunoscutul proiect ”Poarta Transilvaniei”, fiind vorba despre Lotul 4 Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, termenii contractuali fiind de 15 luni. Valoarea investiției este de 10,5 milioane de euro și se derulează cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata