spot_imgspot_img
AcasăPoliticăIoan Oltean, după 5 ani de absență din viața publică: ”Am trăit...
spot_img

Articole noi

Ioan Oltean, după 5 ani de absență din viața publică: ”Am trăit momente de umilință totală”

După o lungă perioadă de tăcere, cel pe care nimeni nu îndrăznea să-l contrazică în perioada în care era la cârma filialei județene a Partidului Democrat Liberal, a ieșit în spațiul public, acceptând invitația cunoscutului jurnalist Viorel Negru la emisiunea ”Politica la Negru” moderată în 22 ianuarie, la Radio Someș.

Cel mai longeviv deputat pe care l-a dat Bistrița-Năsăud și președinte de filială județeană din țară, vicepreședinte al Camerei Deputaților aproape 10 ani, secretar general și vicepreședinte al PDL la nivel național, Ioan Oltean a acceptat să vorbeasă despre încercările pe care le-a depășit în această perioadă, după 5 ani de absență din viața publică.

Fostul ”El lider maximo” sau ”Crocodilu’ ” a mărturisit  că ultimii ani în care a fost la butoane s-au soldat cu o perioadă presărată cu multe umilințe. Întrebat cum s-a simțit când Rareș Bogdan l-a făcut escroc, Oltean a replicat:Nu m-am simțit bine, evident! Când Rareș Bogdan striga din studioul Realității –  striga parcă îl strângea cineva de ceva -escrocul de Oltean de la Bistrița, penalul, coruptul… vă dați seama că nu mi-a căzut bine. Dar să fiu corect, nu era singurul care striga la vremea respectivă…, toată presa românească o făcea, iar cea din Bistrița nu a fost mai prejos. Au strigat cât au putut penalul, coruptul și hoțul Oltean! M-am ales cu toate injectivele care se folosesc în aceste împrejurări, mai ales că 2014, 2015, 2016 au fost anii de glorie ai DNA, perioadă în care atâția și atâția oameni politici – intelectuali și oameni de afaceri- au avut de suferit, unii pe bună dreptate, alții pe nedrept. Au fost momente în care mulți oameni importanți au fost arestați….Am trăit momente de umilință totală, dar acum, sunt recunoscător, le-am depășit!… Am avut mai multe dosare, cele mai cunsocute fiind 4… ele au făcut obiectul dezbaterii publice, s-au bucurat de notorietate… Am avut un dosar de trafic de influență la instanța din Oradea clasat în 2020, unul deschis în 2014 tot pentru trafic de influență și vestitele dosare cu complicitate la abuz în serviciu și trafic de influență, cu sacul acela negru legat cu șnur galben oferit în curtea unei biserici într-o localitate unde nu am fost niciodată – clasat și acesta anul trecut și, acum, de Bobotează am primit clasarea ultimului dosar pentru complicitate de abuz în serviciu…dosarele au fost clasate de către cei care le-au deschis, DNA, cu precizarea că fapta nu este comisă, ultimul dosar fiind închis cu o un alt motiv, lucru pe care îl voi contesta… voi cere schimbarea motivului clasării, a declarat cel mai longeviv președinte de filială politică județeană din România.

Începând cu 2014, numele lui Ioan Oltean a fost extrem de titrat în mai multe episoade controversate pe care până și cunoscuta platformă wikipedia le amintește.

Ioan Oltean a propus-o la conducerea Autoritatea Națională de Restituire a Proprietății, ANRP, pe Crinuța Dumitrean, fostă miss Bistrița, ulterior inculpată pentru fapte de corupție alături de Alina Bica. În data de 29 iunie 2018, Crinuța Dumitrean a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare.În decembrie 2014 Ioan Oltean i-a cerut abuziv șefului Poliției Bistrița-Năsăud să afle cine îl înjură pe Internet, iar în 2016 Ioan Oltean a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP, sunt faptele menționate la capitolul Controverse. 

Rămân extrem de surprins de ușurința cu care lumea face afirmații la adresa altora. E greu să spun cu certitudine ce a determinat DNA-ul  să îmi construiască asemenea dosare…am fost printre ultimii parlamentari cărora li s-au întocmit dosare penale…greu au reușit să găsească niște motive care să îmi construiască dosare….23 de ani am stat în Parlamentul României, de fiecare dată am fost ales cu voturi  care au depășit coeficientul județean, 25 de ani am condus filiala județeană a PDL, aproape 10 am fost vicepreședintele Camerei Deputaților- toate funcții alese, doar o funcție numită-  cea de  ministru, a mai declarat, Ioan Oltean, menționând că nu a fost îngenunchiat niciodată. Totodată, a ținut să precizeze că a fost unul dintre oamenii politici cu o anumită greutate și a cărui cuvânt mereu conta în interiorul partidului.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata