spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieStocurile de nisip și sare aproape epuizate în plină ninsoare în Bistrița-Năsăud
spot_img

Articole noi

Stocurile de nisip și sare aproape epuizate în plină ninsoare în Bistrița-Năsăud

Cea mai puternică ninsoare care s-a lăsat peste județ în această săptămână a creat probleme la stocul de material antiderapant folosit pe drumurile naționale ce tranzitează localitățile bistrițene.

Ninsoarea abundentă a impus efectuarea de intervenții continue din partea autorităților responsabile de curățarea carosabilului. Înainte să fie anunțate ninsorile din ultimele zile, conducerea Secției de Drumuri Naționale a informat că stocul de material antiderapant este asigurat cu mii de tone și zeci de autobasculante sunt pregătite să intervină. Din păcate, însă, ninsoarea i-a fentat pe drumari, aceștia neputând face față la capitolul alimentare cu cele necesare. Având în vizor Pasul Tihuța și Dealul Ștefăniței unde la fiecare ninsoare mai abundentă apar probleme în trafic, prefectul județului Stelian Dolha, a ieșit în teren să verifice chiar el starea drumurilor. A găsit rezervele aproape goale.

S-a folosit foarte mult material antiderapant și mă refer atât la sare, cât și la nisip …. acestea s-au consumat într-un timp foarte scurt… miercuri seara am găsit stocul de nisip aproape gol, sare mai era undeva la 40 de tone, foarte puțin la ce noapte geroasă și ninsori se anunțau.Până târziu în noapte s-a  completat stocul de nisip, iar joi dimineață a fost făcută comandă pentru încă 50-100 de tone de sare, pentru că trebuie să fim pregătiți… apelul meu a fost către cei responsabili de starea drumurilor județene, e foarte clar că starea drumurilor trebuie să fieîn atenția noastră, a declarat prefectul.

În dimineața zilei de joi, șeful Serviciului Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ing. Gabriel Pop, a dat asigurări că pe cei 600 de km pe care îi are în administrare se circulă în condițiide siguranță. Potrivit responsabilului în noaptea în care ninsoarea a creat probleme s-a intervenit cu 30 de utilaje – lame și răspânditor și s-au folosit aproximativ 300 de tone de material antiderapant.

În acest sfârșit de săptămână, drumarii se pot odihni pentru că ne bucurăm de vreme primăvăratică şi maxime care vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Stația Meteo B-N anunță că cerul va fi variabil, iar vântul va fi în general slab, cu intensificări la munte. Se mențin, însă, condiţiile de apariție a ceții în orele dimineții, mai ales în zonele joase de relief. Maximele diurne vor avea valori cuprinse între +5°C în zonele submontane şi +9°C în zonele joase, de podiş, din sud-vestul teritoriului. Minimele nopții următoare vor coborî doar spre 0°C în depresiuni şi nu vor fi mai mici de +2 – +3°C în zonele de podiş. La Bistrița procesul de încălzire continuă iar cerul va fi variabil, cu şanse 0 de precipitații. Maxima va urca spre +8 – +9°C, iar minima nopții care va urma nu va mai scădea sub +2°C, arată prognoza publicată de stația meteo bistrițeană.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata