spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieJudețul Bistrița-Năsăud, defavorizat la capitolul doze de vaccin anti-Covid
spot_img

Articole noi

Județul Bistrița-Năsăud, defavorizat la capitolul doze de vaccin anti-Covid

Raportat la numărul de locuitori, județului nostru ar trebui să-i fie zilnic repartizate 280 de doze de vaccin, în momentul acesta fiind vorba de mai puțin de jumătate din necesar, a informat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Șeful unității spitalicești din municipiu a făcut un scurt calcul matematic și a declarat că raportat la numărul de doze de vaccin care ar fi cuvenite pentru imunizarea bistrițenilor, Bistrița-Năsăud este un județ defavorizat. Raportat la numărul de doze care se efectuează în această perioadă, diminuat la 18.300 pe zi și la populația țării, suntem defavorizați ca județ, din acest punct de vedere… vă dați seama că de la 180 la 280 ar fi vorba de 100 de doze care ar crește gradul imunizării, având în vedere că cererea este foarte mare…deja vorbim de programări pentru luna februarie, a declarat Gabriel Lazany nemulțumit nu doar de numărul de doze repartizate județului, ci și de ritmul de vaccinare.

Vaccinarea în spital și în centrele de vaccinare merge bine, dar din păcate de ritmul în care se vaccinează și numărul de doze repartizate județului nostru nu aș putea spune că sunt tocmai fericit. Dacă la prima etapă de vaccinare am vorbit de 4 centre de imunizare – spitalele din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sanovil – la ce-a de-a doua etapă când vorbim despre mult mai mulți beneficiari, din păcate, numărul centrelor s-a redus, fiind vorba doar de cele 2 puncte care funcționează în cadrul Policlincii Bistrița și Sanovil a precizat șeful spitalului din Bistrița. Potrivit acestuia, până nu demult județului Bistrița-Năsăud îi erau repartizate doar 60 de doze zilnic, însă la insistențele Direcției de Sănătate Publică B-N la București, numărul acestora a crescut la 180 per zi.

Precizăm că în prima etapă a campaniei de imunizare împotriva Covid-19 s-au vaccinat aproape 1.790 de bistrițeni – cadre medicale, în a doua etapă estimându-se că numărul celor vaccinați va depăși 10.000, peste 5.000 fiind doar lucrătorii din domeniile esențiale care potrivit Prefecturii și-au exprimat dorința de a se imuniza.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata