spot_imgspot_img
AcasăSocialSute de elevi bistrițeni riscă să rămână cu mediile în aer
spot_img

Articole noi

Sute de elevi bistrițeni riscă să rămână cu mediile în aer

Pentru că nu au acces la dispozitive, nu au acces la internet sau nu are cine să-i supravegheze când părinții sunt la serviciu, peste 350 de elevi înscriși la școlile din Bistrița-Năsăud riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată pe semestrul I.

Deși  mai sunt peste două săptămâni până la finalizarea primului semestru al anului școlar 2020-2021, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud are o situație cu elevii aflați în risc de neîncheiere a mediilor până la data de 08 ianuarie. Potrivit unui comunicat al instituției, 351 de elevi din ciclurile primar până la postliceal se află în acestă situație nefavorabilă, majoritatea – 190 provenind din mediul rural. Majoritatea elevilor cu probleme sunt înscriși în clase de gimnaziu, fiind 170 de cazuri înregistrate, dar și la nivel de școală primară unde 90 de copii ar putea rămâne cu media neîncheiată.

180 de elevi aflați pe lista ISJ BN riscă să termine primul semestru cu situația în aer din cauza faptului ca nu dețin dispozitive, iar alți 70 nu au acces la internet pentru a putea participa la cursurile online.

ISJ BN a înregistrat încă 101 de cazuri de copii aflați în acest risc deoarece fie nu are cine să-i supravegheze când părinții sunt la serviciu,  fie se confruntă cu neimplicarea familiei în educația lor , fie au părinții plecați în străinătate. De asemenea, sunt și cazuri de copii cu probleme medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISJ BN, Monica Buboly, a declarat că școlile din care provin această categorie de elevi vin în sprijinul lor pentru a-i ajuta cu situația școlară, identificându-se măsuri specifice pentru fiecare elev în parte. Precizăm că în Bistrița-Năsăud sunt înregistrați în anul școlar 2020-2021 36 .786 de elevi.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata