spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieCaravana de imunizare pregătită pentru zonele greu accesibile în Bistrița-Năsăud. Primul vaccin...
spot_img

Articole noi

Caravana de imunizare pregătită pentru zonele greu accesibile în Bistrița-Năsăud. Primul vaccin anti-Covid a fost administrat la UPU Bistrița, în Ajun de An Nou

Încă din săptămâna premergătoare Crăciunului, autoritățile județului au avut în vizor pregătirea campaniei de imunizare Covid-19, cele 11 centre de vaccinare fiind pregătite pentru administrarea vaccinului Pfizer BioNTech.

Primele 10.000 de doze au sosit în țară în ziua de Crăciun, în județul Bistrița-Năsăud ajungând 250 de vaccinuri 5 zile mai târziu. Acestea vor fi distribuite în cele 4 centre unde va debuta campania de imunizare, respectiv Spitalul Județean de Urgență Bistrița (100 de doze), Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud (50 de doze), Spitalul Orășenesc din Beclean (50 de doze) și Clinica Sanovil (alte 50 de doze). Administrarea primului vaccin a fost anunțată pentru dimineața zilei de 31 decembrie și potrivit surselor noastre se va efectua unui medic de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul unității spitalicești din municipiu. Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a anunțat că joi, la ora 08.30, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița va fi vaccinat primul cadru medical din județ.

Precizăm ca  în județul Bistrița-Năsăud vaccinurile anti-Covid sunt adusede către Armată de la Centrul Regional din Cluj-Napoca, pentru prima etapă a campaniei fiind așteptate undeva la 2.900 de doze pentru imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi cel social, public sau privat, în cele 4 centre. În a doua etapă poate fi vaccinată populația din grupele de risc, vârstnici și bolnavi cronici, precum și lucrătorii din domeniile esențiale. Apoi, va demara vaccinarea populației generale, procedura fiind gratuită și voluntară. Cele 11 centre pregătire pentru campania de imunizare în Bistrița-Năsăud se află în municipiul Bistriţa, oraşeleBeclean și Năsăud, în Teaca, Maieru şi Prundu Bârgăului.Potrivit purtatorului de cuvânt al Instituției Prefectului, Bianca Danci, pentru zonele greu accesibile din Bistrița-Năsăud va funcționa și o caravană de vaccinare, constituită dintr-o echipă medicală conform protocolului.

Informații despre campania de imunizare puteți găsi pe platforma națională de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata