spot_imgspot_img
AcasăEditorialVaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! (EXCLUSIV)
spot_img

Articole noi

Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! (EXCLUSIV)

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu se află în faza de testare pe animale, pe loturi de șobolani, fază care va dura câteva săptămâni. Un lucru important în campania de vaccinare este campania de informare – atrage atenția profesorul Păunescu: „Nu este sarcina armatei să explice populației de ce vaccinarea este importantă. Populatia trebuie informată cu privire la beneficiile vaccinării de medici si lideri de opinie”, spune profesorul Virgil Păunescu.

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și șeful catedrei de imunologie a UMS ”Victor Babeș” Timișoara, Virgil Păunescu, explică că vaccinul dezvoltat de colectivul de la Timișoara, care ar urma să fie administrat sub forma unui spray nazal, este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi precum toate celelalte vaccinuri anti-COVID care vor veni, ci pe bază de limfocite T citotoxice.

Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a fost mult mai agresiv, arată la pacienții care au supraviețuit că imunitatea cu anticorpi durează un an de zile, în schimb, imunitatea prin celulele T este prezentă și acum la 17 ani, și probabil va dura toată viața. Vaccinul nostru chiar dacă merge mai încet deoarece are o tehnologie mai nouă este varianta cea mai bună ”, explică profesorul Virgil Păunescu.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata