spot_imgspot_img
AcasăEvenimentFestivalul medieval Herina Benedictum - Porți deschise spre cultură
spot_img

Articole noi

Festivalul medieval Herina Benedictum – Porți deschise spre cultură

Pe 1 și 2 iunie 2024, se deschid porțile la Biserica Evanghelică Herina. Aici se desfășoară prima ediție a festivalului medieval Herina Benedictum. Organizatorii propun publicului o experiență unică prin intermediul căreia să pună în valoare patrimoniul comunității din Bistrița-Năsăud.

Cei care vor fi prezenți pe 1 și 2 iunie la Herina Benedictum vor avea ocazia să retrăiască edificarea 𝐮𝐧𝐮𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐯𝐞𝐜𝐡𝐢 𝐦𝐨𝐧𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚.

Biserica evanghelică din Herina este cel mai reprezentativ exemplu de basilică cu trei nave și două turnuri din Transilvania. Este, totodată, un reper important al arhitecturii medievale din Europa.

Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, alături de partenerii implicați în proiect, au pregătit publicului 

Concerte de muzică medievală, tradițională și de fanfară;Expoziție de fotografii și documente istorice;Tabără și spectacole cavalerești;Spectacole cu foc;Reconstituiri istorice;Dansuri renascentiste;Ghidaj cultural-istoric;Ateliere muzicale;Ateliere de gastronomie locală;Târg de meșteșuguri vii;Ateliere meșteșugărești;Tras cu arcul la țintă;Concursuri și multe alte surprize, pentru toate vârstele.Dress code: Medieval, gotic, tradițional, vintage.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata