spot_imgspot_img
AcasăPoliticăCe se întâmplă dacă pierde primăria
spot_img

Articole noi

Ce se întâmplă dacă pierde primăria

Va fi tărăboi. Cu lacrimi. Așa cum s-a mai întâmplat în curtea lor, cu intrări și ieșiri pe ușa din dos. Aia forjată cu metal prețios, de lux și pentru colecționari.

Dacă pierde primăria, cariera politică se oprește. N-a fost și așa mare lucru, poate că s-ar putea numi un parcurs normal al unui om cu o cultură peste medie, intuitiv și perspicace, evident că aceste adjective pot denota și ceva negativ, care a vrut să facă politică.

I-a fost mult timp ținut spatele și a căzut pe mâini pe care le putem caracteriza din avion drept nepricepute, altfel dă din poziția de primar nu s-a descurcat. Și-a luat modele politice, a derulat o campanie bună în 2020 și a câștigat pe fondul unui val care era așteptat.

Da, despre Ioan Turc este vorba. Da, va fi cu lacrimi dacă nu câștigă primăria Bistrița. Nu va fi doar cu lacrimi sau nervi întinși pe țambal. Va fi un mega-circ și probabil va găsi alt partid în care să activeze. De președinte de filială județeană sau municipală nu mai poate fi vorba.

Când a devenit președinte de filială, Turc a intrat, mai frumos spus, pe ușa din dos. Știe toată lumea povestea și nu are rost să o dezbatem sau să o readucem în amintire. Însă au fost câțiva oameni care au ținut morțiș să îi mai dea o șansă. De asta, PNL la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-a rupt în mai multe bucățele și nu arată nicidecum unitatea unui partid fruntaș în Capitală, la Guvernare sau un partid “dorit” la nivelul Ardealului.

Turc a fost ceva atipic pentru Ardeal. Dacă peste tot au câștigat liberalii și se așteaptă pentru majoritatea un nou mandat, lui Turc îi tremură puțin chiloții în lupta cu Gabriel Lazany. Îl vede ca pe un adversar redutabil și chiar îl ia foarte în serios. Pentru Lazany e treaba complică să îl dea jos pentru că se ia de coarne cu primarul în funcție, însă polii de putere nu s-au clintit. Turc are în spate oameni care l-au pus în funcție ca pe o marionetă și a stricat apele partidului care s-a făcut țăndări, adică fiecare cu scara lui, iar Lazany are în spate un președinte de CJ cu rezultate notabile care are o încredere ridicată în rândul cetățenilor.

Pentru că simte cum se clatină scaunul, a început să posteze mai des pe Facebook, să promită, în stilul caracteristic, de toate pentru toți și, în momente de rating maxim, să facă anticampanie. Ceea ce în 2020 nu a făcut sau a făcut-o prea puțin. Anticampanie lui Lazany, evident, ca să îi recunoască și mai tare poziția de favorit pe care o are.

Dacă Turc nu câștigă primăria… ce se întâmplă?

Este foarte simplu. Daca actualul primar nu va primi încă un mandat, cariera sa politică va intra într-un regres fără întoarcere, va părăsi partidul și va forța alte posturi la care să candideze. Pentru că în PNL BN hărmălaia e destul de mare, pe principiul că trebuie dată liniștea mai încet, Turc va fi scos pe ușa din spate, cu flori și ciocolată. Zboară din partid și s-a încheiat partea cu “leadership-ul”. Nu va accepta nici varianta de a fi viceprimar. A mai fost acolo, nu o să se umilească.

La Registrul Comerțului nu se va putea întoarce. Alexandrina Ianculescu, doamna care cu mâna de fier conduce instituția, nu va călca strâmb la concursul pentru post în fața ex-bossului Turc.

Deci, ce se întâmplă, nea Nelu, dacă pierzi? Saluți frumos și iei primul tren care apare în gară. Cel al oportunismului.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata