spot_imgspot_img
AcasăEditorialCetățenesc: Cum ce ar trebui începută curățenia de primăvară, domnule Ioan Turc?
spot_img

Articole noi

Cetățenesc: Cum ce ar trebui începută curățenia de primăvară, domnule Ioan Turc?

În calitate de cetățeni ne putem pierde vremea comentând alegerile edililor și aleșilor la nivelul întregului județ, însă nu avem niciun câștig sau beneficiu. În spatele cortinei se joacă un poker și un joc de sumă zero care ne poate intriga, dar nu implica. Astfel că preocupările celor ajunși în frunte după ce ștampila a fost pusă… nu se pupă cu ce ne doare. Așa că se pune următoarea întrebare, firească și de bun gust: Cu ce ar trebui să înceapă curățenia de primăvară, domnule Ioan Turc?

Pentru a contextualiza puțin, în urmă cu doar câteva zile, primarul Ioan Turc a lansat un videoclip în care ne prezenta cum a adunat voluntari ai SVSU și a început o curățenie de primăvară pe spațiile verzi ale orașului. 

Ei, întorcându-ne la întrebare, probabil ar trebui să folosiți “materialul” sociologic puțin mai mult pentru a lua pulsul unei comunități care, de bine, de rău, este în creștere. În burg circulă zeci, sute și mii de idei și de păreri despre ce ar trebui să fie făcut în oraș. Firește, nu amestecăm dorințele personale ale unor indivizi, ci ne axăm doar pe proiectele sau acțiunile pentru comunitate. 

O acțiune care a fost în “planul de bătaie” al noului primar, nou de patru ani, a fost să reducă personalul din cadrul UAT Bistrița, cel mai mare UAT din județ. Parcă pe atunci, în 2020, domnule Ioan Turc, vă băteați puțin cu pumnul în piept că vor fi desființate posturi și vor fi eliminați oamenii care sug banii de la bugetul de stat, adică bani publici, adunați din banii contribuabililor. Ce s-a întâmplat cu această curățenie? Ei bine, nu s-a făcut cum trebuie. S-a uitat de promisiuni și s-a trecut la faptele pe care noi nu le-am vedea. Dar ce păcat că stăm cu ochii pe voi, nu-i așa? 

Primăria Bistrița reprezintă, în acest moment, al doilea angajator din județ pe lângă Leoni. Peste 1000 de oameni care lucrează pentru cei 100.000 din acte, mult mai puțini în realitate. Bașca, după “înscăunare”, au început să mai apară posturi și servicii ce trebuie acoperite. 

Domnule primar, într-o eră nouă există digitalizare. Primăria Bistrița are nivelul de digitalizare precum gara din Sărățel. Nimic în comun cu realitatea în care trăim, doar niște nisip și praf împroșcate în ochii votantului încrezător că se poate. Și, da. Există o cauză și un efect. Din cauza faptului (nu datorită) că sunteți primar, primăria este îmbâcsită de personal. 

A trecut timpul, iar trenul primăverii s-a grăbit și a plecat de pe peron. Scaunele s-au înmulțit și ocupat imediat de un fund cald, un salariu cald și o poftă de muncă, evident, fierbinte. Promisiunile au rămas, așteptările s-au stins. 

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata