spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieMinistrul Bogdan Ivan a anunțat statul la un click distanță pentru fiecare...
spot_img

Articole noi

Ministrul Bogdan Ivan a anunțat statul la un click distanță pentru fiecare român

Ministrul Cercetării şi Digitalizării Bogdan Ivan a anunţat, la o conferinţă de presă la PSD Arad, că va fi semnat un contract pentru o aplicaţie prin care românii vor avea, până la finalul anului, dacă toate se vor derula conform calendului, acest instrument la dispoziţie care îii va ajuta să scape de ghişee şi hârtii în relaţia cu statul.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie depusă online la ghişeul nr. 3 de la etajul II. În urma renegocierii cloud-ului guvernamental şi a arhitecturii de cloud, suntem în stadiul în care Comisia Europeană a dat undă verde pentru a avea această arhitectură extrem de importantă şi în luna martie o să scoatem în licitaţie publică cloud-ul guvernamental. În acelaşi timp, săptămâna viitoare o să semnăm contractul pentru aplicaţia unică a statului român, adică un singur loc în care să avem documentele de identitate sau să putem să plătim unele taxe. Mai simplu spus, să aducem statul la un click distanţă pentru fiecare român”, a explicat Bogdan Ivan, vineri la Arad, potrivit news.ro.

Toate actele într-un singur loc

El a adăugat că, până la finalul anului, „dacă toate se vor derula conform calendarului, vom avea acea aplicaţie unică în care fiecare român să aibă în format digital şi permisul şi paşaportul şi actele de studii, să fie asociată şi cu cardul bancar al fiecărui om”. Totodată, social-democratul a afirmat că România este pe ultimul loc în Uuniunea Europeană la digitalizare pe anumite segmente ale serviciilor publice.

„Cloud-ul guvernamental, platforma de interoperabilitate a datelor, migrarea serviciilor într-o singură aplicaţie reprezintă partea nevăzută a tot ceea ce înseamnă arhitectura sistemului digital al administraţiei din România. Sunt lucruri pe care alte state le-au început acum 20 de ani, noi am început acum un an să facem această tranziţie. Şi eu sunt la fel de frustrat atunci când văd că în relaţie cu foarte multe autorităţi ale statului trebuie să mergi cu dosarul cu şină şi cu formatul de hârtie”, a subliniat ministrul PSD.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata