spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieBogdan Ivan : 97% din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării este...
spot_img

Articole noi

Bogdan Ivan : 97% din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării este axat pe investiţii şi dezvoltare!

Astăzi, în ședința Guvernului României, au fost promovate 3 acte normative cu impact pentru funcționarea MCID și pentru finanțarea cercetării românești:

A fost eficientizată  activitatea instituțională și am redus birocraţia, prin eliminarea a 25% dintre posturile de conducere și a unei funcții de subsecretar de stat. De asemenea, am creat două departamente esențiale, fără funcții de conducere suplimentare: departamentul pentru Inteligență Artificială și Tehnologii Emergente, respectiv cel pentru Securitate Cibernetică, care vor monitoriza legislația și activitatea guvernamentală în #IA și #cybersecurity. 

A fost crescut  la 120 numărul de beneficiari ai investiției 8 din C9 – PNRR, investiție care va aduce înapoi în ţară mințile românești geniale, cercetătorii români plecaţi în străinătate, dar și cercetătorii străini cu experienţă care să implementeze proiecte de cercetare fundamentală în România.

Normele metodologice de evaluare a performanţei organizaţiilor de cercetare au fost adoptate – avem acum criterii clare și concrete pentru evaluarea unitară, la nivel național, a organizațiilor de cercetare, care vor fi astfel integrate în Spaţiul European de Cercetare.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata