spot_imgspot_img
AcasăPoliticăLorand Toth, președinte USR Bistrița-Năsăud, atac dur la ministrul digitalizării
spot_img

Articole noi

Lorand Toth, președinte USR Bistrița-Năsăud, atac dur la ministrul digitalizării

Într-un comunicat de presă, președintele USR BN, Lorand Toth, îl atacă pe deputatul bistrițean Bogdan Gruia Ivan, ministrul digitalizării: „România este țara cu cea mai mică alocare din UE pentru cercetare, dar ministrul o visează lider regional în tehnologiile viitorului. În afară de declarațiile grandioase ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării nu face nimic pentru ca România să nu mai fie codașă în Uniunea Europeană în ceea ce privește alocările din PIB pentru cercetare. În schimb, ministrul Bogdan Ivan visează ca România să devină lider regional și să intre în top 10 mondial în domeniul tehnologiilor viitorului”.

În continuare, președintele USR BN a mai spus: ”Sociologul cu doctoratul retras Bogdan Ivan, declară că visul domniei sale este ca România să devină lider în regiune în tehnologiile viitorului. Ca și plătitor de taxe și impozite poți să ai așteptările și poți spera ca țara ta își va atinge potențialul la un moment dat, dar ca ministru ești printre singurii care poți și ai obligația să acționezi. Asta dacă înțelegi despre ce este vorba, unde sunt problemele și prezinți soluțiile. Dincolo de vise, România este țara cu cea mai mică alocare din PIB din Uniunea Europeană pentru cercetare: 0,12% din PIB. Adică, jumătate din cât alocă Bulgaria și cam a șaptea parte din media Uniunii”.

În final Lorand Toth a mai precizat: ”România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană și la gradul de digitalizare. Dacă ar reuși să ajungă măcar media indexului de digitalizare din UE, ar genera o creștere a PIB cu 7%, în condițiile în care tot sistemul de educație consumă 3% din PIB”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata