spot_imgspot_img
AcasăPoliticăAleșii locali USR, critici dure pentru ordonanța lui Ciolacu care limitează cheltuielile...
spot_img

Articole noi

Aleșii locali USR, critici dure pentru ordonanța lui Ciolacu care limitează cheltuielile primăriilor

Aleșii locali USR aduc  critici dure la ordonanța premierului Marcel Ciolacu, prin care se limitează cheltuielile primăriilor: ”Este un jaf din banii cetățenilor” . Liga Aleșilor Locali USR critică dur OUG 90, prin care Guvernul Ciolacu limitează cheltuielile administrațiilor locale. Și asta în contextul în care sunt probleme economice grave și deficitul bugetar crește din cauza cheltuielilor iresponsabile ale PSD-PNL.

În comunicat se mai arată că ”aleșii locali USR atrag atenția că prevederile acestei ordonanțe vor bloca proiectele primarilor și vor avea un efect dezastruos asupra atragerii de fonduri europene”.

Aleșii locali USR transmit de asemenea, în contextul Summitului Autorităților Publice Municipale din România că ”Ce se întâmplă acum este un jaf din banii cetățenilor pe care primarii îi reprezintă. Cel mai grav efect este acela de înfrânare a procesului de pregătire a proiectelor pe fonduri europene care urmează să fie finanțate din noile linii care s-au deschis sau urmează să se deschidă. Asta în condițiile în care acțiunea intempestivă a guvernului de adoptare a OUG 90 este una care, cel mai probabil, nu își va atinge scopul. Deficitul bugetar nu va scădea suficient de mult încât să respectăm asumările europene. Este o nouă dovadă de acțiune pompieristică din partea guvernului cu urmări pe termen lung”.

În comunicatul de presă se mai spune că ”prevederile OUG 90 afectează grav primăriile și blochează contractele de investiții aflate în desfășurare, absorbția fondurilor europene, procedurile de achiziție publică, proiectele regionale și chiar desfășurarea activităților de zi cu zi”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata