spot_imgspot_img
AcasăAdministrațiePrimarul Nicolae Moldovan alături de o delegație de aleși locali și funcționari...
spot_img

Articole noi

Primarul Nicolae Moldovan alături de o delegație de aleși locali și funcționari publici din județul Bistrița-Năsăud, prezenți la Bruxelles

O  delegație de aleși locali și funcționari publici din județul Bistrița-Năsăud, condusă de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a ajuns la  Bruxelles în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor. Delegația a fost primită și ghidată de europarlamentarul Corina Crețu, Comisar European pentru Politică Regională între 2014-2019.

CORINA CREȚU: Aș dori să îi felicit pe organizatorii Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor pentru celebrarea celei de-a 21-a ediții a celui mai mare eveniment anual dedicat politicii regionale și impactului său semnificativ asupra regiunilor și orașelor, care sunt epicentrul dezvoltării europene.În calitate de Comisar European pentru Politică Regională (2014-2019) am fost gazda acestui eveniment foarte important care reunește primari, reprezentanți ai autorităților locale și regionale, factori de decizie, cercetători, studenți și jurnaliști din toate cele 27 de state europene, pentru a discuta subiecte de interes major pentru regiunile din întreaga Uniune Europeană, a împărtăși bunele practici și a găsi soluții inovatoare pentru probleme comune. În prezent, fiind Membru al Parlamentului European am susținut și voi susține în continuare toate proiectele românești, astfel îmi va face plăcere să vorbesc pe 12 octombrie despre proiectele europene care au fost implementate în orașul Beclean și care au schimbat semnificativ în bine viața locuitorilor din această regiune.

De la prima sa ediție, în 2003, Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor a devenit o platformă de prezentare a istoriilor de succes în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă, stimularea dezvoltării economice, punerea în aplicare a fondurilor europene, precum și dezvoltarea digitală și ecologică. Conferința se desfășoară anual în jurul a 130 de ateliere și dezbateri, creând o platformă unică de comunicare și schimb de experiență.

Doresc să le urez mult succes primarilor, președinților de regiuni, celor care își vor prezenta proiectele și desigur organizatorilor Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor! Felicitări și la cât mai multe ediții de succes!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata