spot_imgspot_img
AcasăEvenimentCântec, joc și voie bună la Târgul Lechinței
spot_img

Articole noi

Cântec, joc și voie bună la Târgul Lechinței

Joi a fost o zi de mare sărbătoare la Lechința. Primăria și Consiliul Local Lechința, împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud au organizat cu mare succes Târgul Lechinței.

La eveniment au urcat pe scenă, încântând publicul venit în număr mare, Ansamblul Folcloric Profesionist Dor Românesc Bistrița cu soliștii: Mirela Petruș , Nicolae Cioancă, Cristina Retegan , Oana Matei Coruți , Ioachim Spân , Veronica Bălan , Dirijor: Horațiu Cigu

Coregraf: Adrian Pașcu

 De asemenea au mai evoluat pe scena de la Lechința Ansamblul Folcloric Profesionist Mureșul cu soliștii: Leontina Pop, Dorina Oprea, Maria Sântean-Faghiura, Maria Neag .Invitați speciali au fost Maria și Mihai Nemeș.

Sărbătoarea lechințenilor s-a încheiat seara târziu, cu focuri de artificii.

La marele eveniment de la Lechința au participat deputatul Daniel Suciu – vicepreședintele Camerei Deputaților, Teofil Cioarbă – prefectul județului, Camelia Tabără – vicepreședinte al CJ, Gabriel Lazani – managerul Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița-Năsăud, Ioan Bob – primarul comunei Șintereag, Vasile Vermeșan – primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Codrea – primarul comunei Budești și Alexandru Pugna – managerul Centrului Județean pentru Cultură

Romeo Florian, primarul comunei Lechința a adresat un cuvânt concetățenilor săi: ”Mă bucur să ne revedem. Cred că acum vreo 10 ani am mai avut o zi așa frumoasă cum ne-a dat azi bunul Dumnezeu. Vreau să vă spun cu această ocazie că avem multe proiecte la Lechința. Am încheiat extinderea de gaz la Chiraleș, am încheiat lucrările la trotuarele de pe strada Gării din Lechința, se lucrează intens la Capela de la Sângeorzu Nou, se lucrează la Cabinetul medical din curtea Liceului Tehnologic din Lechința. Sunt investiții din bugetul local al comunei Lechința. De asemenea avem două finanțări de 6 milioane de euro de la Guvernul României, două proiecte foarte importante pentru comuna noastră, este vorba de asfaltare străzi în comuna Lechința, și canalizare în localitățile Chiraleș, Țigău, Sâniacob, cu o singură stație de epurare. La Vermeș se vor aloca fonduri de la CJ și astfel, toată comuna Lechința va avea canalizare. Mai avem construite două grădinițe, două parcuri pentru copii. Am semnat un contract pe fonduri europene în valoare de 530 mii euro pentru dotarea sălilor de clasă. Astfel, infrastructura școlară are tot ce îi trebuie pentru desfășurarea în condiții bune a actului de învățământ. Mai avem un proiect care l-am depus și sper să obținem finanțarea europeană, tot pentru școli. Tot ce facem, facem pentru cetățenii comunei, pentru dezvoltarea comunei Lechința. Vă doresc sănătate multă și să știți că rămân acelașii om implicat în slujba dumneavoastră. La mulți ani Lechința!”

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata